Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Konkurentsiameti juht: hinnad Eesti tanklates on nagu Albaanias

-
14.07.2023
Tanklad
© UU

Kõik on märganud et bensiinihinnad meie tanklates tõusevad (või vahel harva ka langevad) korraga ja on erinevates tanklates sendi pealt ühesugused.

Konkurentsiameti peadirektor ütleb Evelin Pärn-Lee, et Eesti konkurentsiametil on liiga vähe volitusi. Kuid selle, kas hindu Eesti kütuseturul kujundab kartell või konkurents, saab teada juba aasta pärast, kirjutab Postimees.

Kartellikokkulepete üle peab vahti pidama konkurentsiamet. Evelin Pärn-Lee ütleb, et olukorda kütuseturul on analüüsitud ja lõppjäreldused selguvad järgmise aasta suveks.

“Ma olen ka varem öelnud, et sama hind ei pruugi tähendada tingimata kartelli. Võib olla, et on turuliidrid, kelle hinnapoliitikat täpselt jäljendatakse,” rääkis Pärn-Lee.

“Teised riigid on ka neid uurimisi algatanud, näiteks Austria ja Suurbritannia. Suur­britannias tehti järeldus, et jaeturul probleeme pole, küll on probleeme hulgiturul,” ütles Pärn-Lee.

Ta möönis siiski, et terves Euroopas on ta säärast ühe-hinna-poliitikat näinud tanklates vaid ühesainsas teises riigis – Albaanias.

Teine mure on elektriga: kui börsihinnad käesoleval aastal langema hakkasid, ei tahtnud meie ettevõtted kuidagi selle langusega samas tempos ühte jalga käia.

 

Allikas: Postimees/BNS

 

Loe lisaks:

https://majandus.postimees.ee/7814353/konkurentsiameti-juht-hinnad-eesti-tanklates-on-nagu-albaanias