Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Postimees, ära õhuta vaenu ukrainlaste vastu!

-
16.07.2023
Ukrainlased

Vene Postimees, saades valitsuselt tuhandeid eurosid, on avaldanud juba mitu südantlõhestavat venekeelset lugu sellest, kuidas jõhkrad eestlased ei tahtnud viisakate venelastega vene keeles suhelda. Meelde jäi näiteks tütre ja ema vihane kirjatükk – osates eesti keelt, keeldusid nad põhimõtteliselt riigikeeles suhtlemast ja rääkisid vene keeles. Neid teenindanud medõe õiglase tähelepaneku peale aga korraldasid skandaali, kirjutasid lehte ja veel „kuhu vaja“.

Tõesti, milline jultumus – eestlane tahab Eestis rääkida eesti keeles!

Täna aga üllatas „eesti“ Postimees, kus ilmus uudis „Politseil tuli ukrainlastele kaks korda kombeid õpetada“.

Meie peavoolul, nagu ka Euroopa omal, ei ole kombeks nimetada järjekordse kõrilõikamise, autoga inimeste lömastamise, tulistamise, plahvatuse ja süütamise korral kurjategijate rahvust või rassile viitavaid tundemärke. Vaid pika palumise peale täpsustatakse hiljem, et tegemist oli enesestmõistetavalt Aafrikast tulnud immigrandi ja (või) islamistiga. Kes muidugi on „juba aastaid olnud politsei huviorbiidis“.

Postimees kirjutab: „Viimastel nädalatel on sotsiaalmeedia kogukonna gruppides tehtud lugematu arv postitusi, milles hoiatatakse, et pea igas Eestimaa nurgas on nähtud tõmmusid mehi, kes piiluvad aedadesse või tulevad lausa hoovi tööd küsima. Ehkki Tartumaalt pole taolisi teateid politseile laekunud, on neil kahel korral tulnud käia Jõgevamaal, kus inimesed on täheldanud kahtlasi ukrainlasi.“

Ah et „tõmmud mehed“ on teil kohe „kahtlased ukrainlased“? Äkki siis Pärtelpoeg ka? Olete te kunagi ukrainlasi näinud? Kas Eesti kuulsaimad ukrainlased Ruslan Trotšinski, Vira Konõk või Anatoli Ljutuk on teie arvates tõmmud? Või Julija Tõmošenko? Vennad Klõtško? Mis jama te ajate?

„Turvafirma G4S teatel kirjutas paari nädala eest üks noormees, kuidas tema isa märkas oma aia taga kõõlumas tumedanahalist meesterahvast, mispeale ta otsustas teha ümbruskonnas väikese jalutustiiru ning nägi, et kahtlane kodanik piilub ka naabrite hoovidesse. Uurisin, mida ta siin teeb ja sain vene keeles vastuse, et ta vaatab, kelle katus võiks remonti vajada,“ seisis postituses. „Otsustasin igaks juhuks temast foto teha, kuid ta varjas telefoniga kavalalt oma nägu. Mul õnnestus ka autost foto teha,“ meenutab Postimees.

No kui vene keeles rääkimine ja lääne auto on ukrainlase põhiline tundemärk, siis võib ju väita, et Eestis elab umbes pool miljonit ukrainlast. Eriti palju on neid Tallinnas ja Narvas. Pealinna volikogus ja linnavalitsuses.

Kas see on siis ajakirjandus? Mina nägin neid kahtlaseid mehi ja rääkisin nendega isiklikult. Jah, nad pakkusid mulle mu maakohas katuseparandust ja muid ehitustöid. Sõitsid värava ette ja suhtlesid vene keeles. Olid jah tõmmud.

Mina, kes ma olen ukrainlastega eluaeg suhelnud, alustades Tartu Ülikooli professorist Ivan Nikiforovitš Volkovist, Odessa muusikaajakirjanikust Volodõmor Prjadkost ja jätkates minu kalli kauaaegse Kiievi korrespondendi Alla Vetrovtsova ja hea raadiokolleegi Viktoria Melnikuga, Eesti ukrainlaste kongressi juhi proua Konõki ja mu saates käinud härra Trotšinskiga – kas mina siis ei tea, mis on kuulus ukrainlaste hääldus, kui nad kõnelevad vene keeles? Minu elus on see kõlanud 65 aastat.

Need tõesti kahtlased mehed ei näinud välja ukrainlaste moodi ega rääkinud ukraina aktsendiga. Jumaldan Okean Elzy ja Svjatoslav Vakartšuki muusikat, Dizel Show geniaalseid vaimukaid ukraina näitlejaid, president Zelenski loodud „Svatõ“ humoorika sarja dialooge ja olukordi – ja te ajate nüüd sellist pada, et need katusepakkujad rääkisid, nagu ukrainlased, nägid välja, nagu ukrainlased, ja olidki ukrainlased?

Eesti võimud on võtnud vastu palju „põgenikke Ukrainast“, kelle hulgas ukrainlased on ilmselt vähemuses.

Mis õigusega nimetab variserlik Postimees pealkirjas ukrainlasteks eesti kodusid väisavaid tundmatuid kahtlasi isikuid, kelle rahvuse kohta ei hakka ma spekuleerima, kuigi aiman, kes nad olid? Olen nendesuguseid näinud ka enne sõda, ka „vene“ ajal. Kaja Kallase valitsus on lasknud Eestisse üle saja tuhande põgeniku, kellest suur osa tuli siia Venemaalt (läbi Venemaa), paljud putinlaste poolt kontrollitavatest Donetski ja Luganski kuritegelikest anklaavidest.

Te peaksite vabandama ukrainlaste ees. Ja ka eestlaste ees. Ukrainas hukkuvad vene rakettide all tunanded noored sõdurpoisid, naised ja lapsed. Nemad on ukrainlased.

Häbi, Postimees!

Ivan Makarov