Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Kaja Kallase eraldatud raha eest ähvardatakse „eestlastest natse“

-
16.07.2023
Tallin? See on kusagil Tšeljabinski kandis?

Kui Kaja Kallase valitsus eraldas oma miljoneid siinse venekeelse meedia toetamiseks, peeti ilmselt silmas, et ülekullatud väljaanded hakkavad tõhusamalt aitama vene keelt rääkivatel elanikel sulanduda Eesti ühiskonda ja saada eestlastega paremini läbi.

Selle asemel kostitas rus.postimees lugejaid juba mitme ässituslooga sellest, kuidas natsionalistlikud eestlased ei soovinud vene keeles suhelda.

Ei taha maha jääda ka rus.delfi: eile ilmus seal sütitav lugu „Sa räägid vene aktsendiga“: vales kohas parkinud kulleri sõnad panid nördima sotsiaalvõrgustike kasutajaid“.

Lugu on äärmiselt ründav Selveri kaubakulleri vastu, sõna on antud vaid süüdistavale poolele (kullerile ei antud), siis on veel „juhtumit“ pikalt kommenteerinud jurist Sofia Pozner, kes rääkis pikalt rahvuspõhisest diskrimineerimisest, kuigi lõpus siiski kahtles, kas kuller üldse pidi midagi vastama tema poole pretensioonidega pöördunud eraisikule ja selles, mis alusel oli teostatud filmimine.

Kaebaja selle asemel, et pöörduda tema arvates parkimisreegleid rikkunud autojuhi teemal MuPo, poe turvameeste või administratsiooni poole, hakkas ise seadusesilma mängima, kutsudes töömeest korrale alguses vene ja pärast siis eesti keeles. Autojuht ilmselgelt ei tahtnud asjasse mittepuutuva eraisikuga suhelda ja tema ettekäändeks ilmselt oligi, et ta ei saa jutust aru tülinorija tugeva aktsendi pärast.

Rus.delfi pani aga asja hiigelsuure kella külge ja saavutas järjekordse estofoobse efekti. Sisuliselt organiseeris Delfi solvangute ja ähvarduste laviini oma tööd Tallinna hulludes liiklustingimustes teinud eesti juhi aadressil. Kui nüüd seda meest rünnatakse füüsiliselt, siis vastutust selle eest peaks jagama ka Delfi.

Siin vaid mõned kommentaaride näited, peale selle, et kuller on „чистокровеый эстоха“ jne.

„Anda värdjale peksa – ja kogu lugu. No karjub pärast – „api, api“… Oleme seda juba kogenud, aga mälu talle ju jääb – enam ei hakka klähvima.“

„Milleks suhelda natsidega? Foto ja video politseisse, aga et kinni ei mätsiks, siis veel ka sotsvõrgustikesse.“

„Nagu ütles üks kõigi tuttav, natse, nagu ka terroriste, on vaja tappa peldikus“.

„Panen ette boikoteerida Selveri ketti, seni kuni see natslik tükk ei vabanda vene keeles. Samuti pakun kiusata seda kullerit ja igatmoodi koputada tema peale.“

„Kuller on pärit riigist, kus veel koolipõlvest saati õpetati, et Eestis ei tohi olla teisi rahvuseid, välismaalastest võib mitte lugu pidada, sundida neid õppima tundmatus keeles, rikkuda nende õigusi. Natsionalism õilmitseb!”

Pole mingi saladus, et rus.delfi toimetuses on töötamas terve salk Tšeljabinski kandist tulnuid. Nad on peamiselt umbkeelsed ja tahavad mitte sobituda Eestisse, vaid sobitada Eestit enda tarvis. Paistab, et nendele väga meeldib, kui Delfi foorumis solvatakse ja ähvardatakse eestlasi.

Lugupeetud Kaja Kallas, miks te annate sissesõitnud šovinistidele raha?

Ivan Makarov