Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Nizza terrorirünnak kui Reformierakonna häbiplekk

-
17.07.2023
Prantsusmaa mälestab Nizza terroriohvreid, vasakäärmuslaste valitsetav Eesti mitte.
© Scanpix

Möödunud reedel möödus seitse aastat islamisti verisest rünnakust Prantsusmaal Nizzas, mis puudutas valusalt ka Eestit – paraku jäi tragöödia varju tollal, Taavi Rõivase teise valitsuse ajal, ning ega praegugi seda eriti meenutada taheta. Ometi hukkus seal kaks Eesti kodanikku.

Terrorirünnakus hukkusid Tatjana, kes puhkas koos abikaasa, tütre ja lastelastega Nice’is, ning Tallinna noormees Rickard (21), kes osales seal peetud innovatsiooniakadeemias.

Juba tollal jäi Eesti inimestele hinge okas, sest meedia kajastas küll terroriakti, kuid oli kidakeelne Eesti taustaga inimeste saatuse suhtes ning esimesel võimalusel “unustati” hukkunud sootuks. Poliitkorrektsus ei lubanud Reformierakonna valitsusel “omi” süüdistada – mitte et islamist oleks oma, küll aga teda Prantsusmaale toonud rändeprotsess. Pisut enam kui pool aastat tagasi oli ju olnud Vao pagulaskeskuse põleng, milles Taavi Rõivas süüdistas kaude EKRE-t.

Briti raadiomees Paul Joseph Watson kirjutas tollal: “Mina ei palveta Nice’i eest. Palvetamisest pole kasu, kui Prantsusmaad ja Euroopa Liitu juhivad edasi samad argpüksid, kes ei võta rahva palveid kuulda. Masendav on tõdeda, et riigijuhtide retoorika on pärast eelmisi terrorirünnakuid jäänud täpselt samaks. “Prantsusmaa on leinas ja pisarates, kuid me oleme tugevad ja jääme alati tugevamaiks kui need argpüksid, kes meid täna ründasid.” “See oli õudne rünnak. Riik on tohutus valus.” Kui siin kedagi argpüksiks saab nimetada, siis Hollande’i ja teisi vasakpoolseid Euroopa riigijuhte, kes ei tunnista põhiprobleemi olemust (aastatepikkune immigratsioon islamimaadest), ajavad sama loba, kuid ei võta midagi ette ning kelle juhtimisel on uued terrorirünnakud garanteeritud. Vajame parempoolseid liidreid, kes alustaksid kõigi vahenditega võitlust Lääne tsivilisatsiooni eest!”

Nii toimuski Euroopas valus tragöödia, Eesti sai islamiterrorismi kibedat maiku tunda, aga samas tehti kõik, et seda kiiresti unustada. See oli kuritegelik meie hukkunud kaasmaalaste suhtes. Veidi hiljem aga süütas süürlane Tallinnas oma naise ja teine üritas Haapsalus seda teha, kuid needki sündmused vajutati ruttu unustushõlma. Me ei tea siiani, mis sai rasked põletushaavu saanud noorest süürlannast edasi.

Häbi Reformierakonnale, kellele omad on võõrad ja võõrad omad, needki mitte kõik (nagu see süürlanna).

Uued Uudised

Nice’i 2016. aasta terroriakt oli Prantsusmaal Nice’is Promenade des Anglais’l 14. juulil 2016 toimunud terroriakt, mille käigus kihutas 31-aastane Tuneesia päritolu Mohamed Lahouaiej Bouhlel veoautoga Bastille’ vallutamise aastapäeva tähistanud rahvamassi[1].

Tunnistajate sõnul tegi auto 2 km jooksul siksakke, et ohvrite arvu suurendada[2]. Prantsuse politsei avas auto peatamiseks selle pihta tule ning lasi autojuhi maha. Rünnakus hukkus 86 inimest[3] ja 434 sai vigastada. Vastutuse rünnaku eest võttis ISIS.

15. juulil 2016 nimetas president François Hollande toimunut islamistlikuks terroriaktiks ja teatas, et Prantsuse õhujõud alustavad ISISe pihta õhulööke[4] ning riigis kehtinud eriolukorda pikendatakse kuue kuu võrra[5]. Valitsus kuulutas välja kolmepäevase leina ning kutsus avalikkust reservväelastega liituma[6].

Rünnakus hukkunute seas oli ka kaks Eesti kodanikku ning veel kaks Eesti kodanikku ja üks Eesti resident, kes on Vene Föderatsiooni kodanik, said vigastada ja viidi haiglaravile.[7] (Vikipeedia)