Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Aasta eest Salmistu sadamat opereerima asunud muusik Stig Rästa (Eesti 200) tõmbas Kuusalu vallal naha üle kõrvade

-
18.07.2023
Kuusalu vallavalitsuse liige Ranno Pool ütleb, et Salmistu sadamas pole lubatud investeeringutest jälgegi.

Läinud aasta suvel võitis Kuusalu vallas renoveeritud sadama operaatori konkursi OÜ Rasta Music, mille omanikeringi kuulub ka tuntud muusik Stig Rästa, kes kandideeris Eesti 200 nimekirjas Riigikogusse. Probleem on aga selles, et vald on nendega petta saanud, sest lubadusi pole siiani täidetud.

Vendade Stig ja Silver Rästa osaühing võitis konkursi läinud suvel nelja pakkuja hulgas. Nad lubasid rajada valla poolt 1,7 miljoni euro eest renoveeritud sadamasse neljasaja ruutmeetrise kahekorruselise sadamahoone koos administratiivruumide, restorani, saunade ja ööbimiskohtadega.

Töödega pidi alustatama tänavu märtsis ja maksumuseks plaaniti kuni kaks miljonit eurot. Kuid tänaseni pole midagi tehtud.

Kuusalu vallavalitsuse liige Ranno Pool rääkis, et vald on selle seltskonna poolt kõvasti petta saanud, neil on majandusaasta aruanded esitamata, äriregistris kõik punane, isegi 10 000 eurost deposiiti pole suudetud vallale ära maksta.

„Oleme korduvalt suhelnud nendega, asi käis meil ka eelarvekomisjonis läbi, oleme andnud neile korduvalt ajapikendus, sest pidid olema ajutised raskused, aga see ei tundu enam ustutav,“ rääkis Pool. „Stig Rästa on ka Eesti 200 liige ja kandideeris Riigikokku. Tundub olevat selline aferistide kamp, justkui kujunenud juba Eesti 200 mustriks – selline ongi siis nende pikk plaan Kuusalu vallale…“

Samal ajal korraldavad Rästad sadamas suvise kontserdisarja, kust raha peaks liikuma, samuti saadakse tasu nii kaikohtade kui ka parkimise eest.

„Nende pluss oligi, et teevad populaarseid kontserte ja neil on ka kohalik taust, aga kui see käib kõik valla maksumaksja raha eest ja lubadusi ei täideta, siis näib, et on võetud liiga suur suutäis,“ lisas Pool.

Tema sõnul on kohalik rahvas selliste asjade käigu peale tige, igal nädalal helistatakse valda, probleemist kirjutas ka kohalik leht.

„Niimoodi enam jätkata ei saa,“ rõhutab Ranno Pool, „sügisel tuleb uus konkurss korraldada.“.

Postimees kirjutas 2022. aasta aprilli, et Salmistu sadama kinnistu hoonestusõiguse ja väikesadama operaatori leidmiseks korraldatud konkursile laekus neli pakkumist. Hindamiskomisjon valis hindamiskriteeriumite alusel võitjaks OÜ Rasta Music pakkumise, opereemiseks asutati OÜ Port Salmistu.
Kuusalu vallavalitsus kinnitas tulemuse mullu 14. aprillil ning vallavolikogu andis nõusoleku 20. aprillil.

Komisjoni sõnul oli OÜ Rasta Music tegevuskava hästi läbi mõeldud, arvestatud kohaliku kogukonna soovidega. Vastavalt tegevuskavale oli plaan ehitada sadamasse kahekorruseline sadamahoone, kuhu tehakse administratiivruumid, saunakompleks, majutus ja restoran. Ruumid jäänuks ka noortespordiga tegelevatele klubidele ja vabatahtlikele merepäästjatele. Sadama territooriumile oli planeeritud ka talisuplusala. OÜ Rasta Music kuulub vendadele Stig ja Silver Rästale, kes on Salmistu külaga tihedalt seotud – nad on alates lapsepõlvest Salmistul suvitanud ning Silver Rästa koos elukaaslase Mari Teppoga on ellu kutsunud populaarsed Salmistu suvekontserdid. Ettevõte lubas teha tihedat koostööd ka Salmistu külaseltsiga.

Muusik ja laulukirjutaja Stig Rästa on rääkinud meedias, et tema tervisele on tugeva jälje jätnud alkohol ja narkootikumid, mida on omal ajal kuritarvitanud.

 

Salmistu sadam
Salmistu sadam, Ranno Pool