Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Henn Põlluaas: automaksuga tahab valitsus kinni taguda vaid oma poliitilisi lubadusi

-
20.07.2023
Henn Põlluaas
© UU

Valitsus kavatseb autoomanikele vastukarva käiva automaksu sügisel Riigikogus seadusena vastu võtta. Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) ei näe sellel maksul muud mõtet, kui raha korjamist Reformierakonna poliitiliste lubaduste täitmiseks, ütles Riigikogu EKRE fraktsiooni liige Henn Põlluaas.

See maks ei täida mingeid kliima- ega transpordiprobleeme, nagu püütakse seletada, vaid lapib lihtsalt eelarveauke, muutes inimeste elu veelgi kallimaks ja keerulisemaks, seda eriti maainimestel, kellele mingeid erisusi ei kavatseta pakkuda, kuid kes ei saa ka autota läbi.

Põlluaas rääkis Postimehele, et automaksu kehtestamise asemel oleks palju lihtsam valitusel loobuda maksuküüru kaotamise kavast ja siis ei oleks Eestile vaja liigseid aktsiise, tulumakse ega muid makse.

„Kui me hakkame kõiki ühtmoodi piirama, siis on meie hinnangul tegemist negatiivse regionaalpoliitikaga,“ lausus Põlluaas.

Põlluaas toonitas ka, et kui EKRE valitsusse pääseb, pööraksid nad selle seaduse tagasi, sest reaalset vajadust selle seaduse järele ei ole.

Ta ei pea vettpidavaks põhjust, et paljudes teistes riikides on automaks, vaid märgib, et mujal on igasugused lõivud omakorda oluliselt madalamad ja ka meie kütuseaktsiisid on oluliselt kõrgemad kui mujal Euroopas.