Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

“Kindlates kätes Eesti”: Kaja Kallas tõi rahva tagasi toidutalongide aegadesse

-
25.07.2023
Kerjus Saksamaal Halles. Ilmselt on selline ka vasakliberaalse Eesti tulevik.
© Scanpix

Vanemad inimesed mäletavad Nõukogude Liitu 1980. aastate keskpaigas, kui iga inimene sai pataka talonge igasuguste toiduainete ja esmatarbekaupade jaoks – Reformierakond on need ajad iseseisvasse Eestisse tagasi toonud, ilmselt NLKP-lase Siim Kallase nostalgiast.

BNS annab teada: “Aprillis käivitunud Rimi ja sotsiaalministeeriumi pilootprojekt, jagada Harju- ja Raplamaal olevale 16 000 abivajajale toidukaarte, on jõudnud lõpule ning sügisel plaanitakse toiduabi osutada juba üle Eesti, kirjutab Postimees.

Sotsiaalministeeriumi toimepidevuse juhi Tea Varraku sõnul kuuluvad toiduabi saajate alla nii toimetulekutoetuse saajad kui ka inimesed, kes on saanud kohaliku omavalitsuse sissetulekust sõltuvalt toetust. Toidukaartide puhul on tegemist pilootprojektiga, mida pole varem Eestis katsetatud. Praegu on toidukaardiga võimalik maksta ainult Rimis, sest kauplus võitis kevadel toiduabi korraldamise hanke.

Toidukaartide jagamist otsustati alustada Rapla- ja Harjumaalt, kus abivajajate osakaal on kõige suurem. Kaardile kantakse 30 eurot kvartali kohta, mille eest saab inimene osta toitu ja esmatarbe kaupu. Ostustatistika näitab, et kõige enam ostsid inimesed toidukaartide eest juur-ja köögivilju, puuvilju, marju ning värsket liha.”

Reformierakond ja Kaja Kallas viivad Eesti Vabariigi esialgu tagasi Nõukogude Liitu ja pärast vaenukõneseadust edasi Põhja-Koreasse. Seejuures võeti veel paljulapselistelt peredelt raha ära, asemele antakse talongid.

Uued Uudised