Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Varro Vooglaid: automaksukalkulaator on mõeldud heausklike uinutamiseks

-
27.07.2023
Tõenäoliselt peedistatakse kalkulaatorite abiga ka autoomanike ajusid – kui valitsus pettis inimesi juba valimiskampaanias maksutõusudest mitte rääkides, siis miks peaks nende juhitav riigivõim praegu õigust rääkima? Pilt on illustratiivne.
© UU

Riigikogu liige Varro Vooglaid kirjutab sotsiaalmeedias sellest, et väga tõenäoliselt ei paku kalkulaatorid reaalset pilti automaksu mõjudest, sest miks muidu neid reformierakondlikus peturiigis nii elavalt reklaamitakse.

“Kõikvõimalikud kalkulaatorid automaksu arvutamiseks on uinutavad, sest nendega sisendatakse inimestele hoiakut, et pole hullu midagi – kalkulaator näitab ju täiesti jõukohast kuu- ja aastamakset. Selle tehnikaga juhitakse aga tähelepanu kõrvale põhimõtteliselt küsimuselt, kas sellist uut maksu on üldse põhjendatud kehtestada või mitte.

Teisisõnu tuleb aru saada, et kalkulaatorite kaudu on väikesed numbrid lükatud masside ette JUST NIMELT SELLEKS, et saada üle põhimõttelisest vastuseisust selle maksu kehtestamisele. Kui see on tehtud ehk uus maks kehtestatud, siis jõutakse numbrite paisutamise faasi. Ja küll seda juba osatakse ja ka tehakse.

Kokkuvõttes on ikka ja jälle kurb vaadata, kuidas võimupositsioonilt manipuleeritakse inimestega nagu lammastega. Aga eks seda tehakse teadmise tõttu, et see toimib.

Reaalselt peaks inimeste positsioon olema väga lihtne: kui valimiste eelselt ei küsitud uute maksude kehtestamiseks ja olemasolevate tõstmiseks mandaati, siis seda ei tohi teha. Punkt. Kõikvõimalikud manipulatiivsed kalkulaatorid võite endale taskusse tagasi toppida.”