Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rain Epler: “Mulle ei mahu pähe, kuidas üks inimene on võimalik klaastornis nii ära rikkuda”

-
28.07.2023
Rain Epler

Viimastel aastatel räägitakse palju sellest, et noored veedavad liialt aega telefoni ja arvuti taga. Eks seda maailma hullust, mida veebi vahendusel vaadata saab, on lõpmatul hulgal. Aga küllap need noored online-keskkondades omavahel ka suhtlevad.

Ma olen üsna kindel, et kui mõni vallavanem või linnapea päris nii hull on, et ta noortele silma jääb, küllap seda siis TikTokis või mujal kajastatakse. Üks, mis kindel, noored saavad digimaailmas info leidmise ja omavahel suhtlemisega hakkama.

Aga bürokraati see ei huvita. Tema tahab teha riikliku veebilehe, kus noored saaksid suhelda omavahel ja kohaliku omavalitsusega. Mulle ei mahu pähe, kuidas üks inimene on võimalik klaastornis nii ära rikkuda, et talle nii napakas idee tuleb.

i-le paneb täpi veebilehe treimise ninamehe sõnum, et tegelikult pole oluline, kas ja kui palju uut lehte kasutama hakatakse. “Uue veebilehe külastajate või püsikasutajate arvule mingeid sihte ei seatud. Noorsootöötaja Roger Tibari kinnitusel ei küsitud neid numbreid ka siis, kui projekti rahastamise üle otsustati.”

275 000 eurot visatakse tuulde ajal, kui valitsus ei väsi meile rääkimast vajadusest raha säästa ja uusi makse kehtestada.

Mind paneb imestama, et meie nii kõrgelt arenenud IT-sektori esindajatest keegi sõna ei ole võtnud, et ametnikke veenda selle idee absurdsuses. Ju kulub see 275 000 eurot sektorile raskel ajal ära.

 

Rain Epler, Riigikogu liige (EKRE)

 

Loe lisaks: 

https://www.err.ee/1609044644/susteemiarhitekt-on-harno-noortele-plaanitava-veebilehe-suhtes-kriitiline