Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kliimahüsteeria on laes: möödunud juuli olevat olnud viimase 120 000 aasta (!) kuumim

-
01.08.2023
“Hoidke alt! Maa kuumeneb!”
© Scanpix

Sotsiaalmeedias naerdakse: “Hea, et teadlastel on andmed sellest, milline oli ilm 102 679 või 76 115 aastat tagasi juulis, lihtne on võrrelda ja järeldusi teha!” Nali naljaks, aga väide, et äsjamöödunud juuli on 120 000 aasta kuumim, on ja kõlab ülimalt absurdselt ja loodetavasti on vähemalt Eesti inimestel veel talupojamõistust see välja naerda.

Eesti meedia edastatud uudistes  väidavad seda mingid teadlased, kelle nimesid ei nimetata, ühes raportis, et olevat “…peaaegu kindel, et need temperatuurid on kõige soojemad, mida planeet on 120 000 aasta jooksul näinud, arvestades seda, mida inimkond on õppinud aastatuhandeid kogutud kliimaandmetest – aastarõngad puudel, korallrifid ja süvamere setete südamikud. /…/ Inimeste poolt põhjustatud kliimamuutused on selle erakordse kuumuse peamine tõukejõud.”

CNN-ile toetuv TV 3 kirjutab: “Rekordiliselt kuum! Teadlaste sõnul oli juulikuu 120 000 aasta kõige kuumem”. Ja see tehti kindlaks puude aastarõngaste ja korallriffide kaudu? Kas toimetused on minetanud mõistusliku lähenemise?

“Seda, mida me praegu näeme, pole me keegi varem näinud,” sõnas üks teadlastest. Tõsi, keegi meist ei elanud isegi mitte näiteks 120 aastat tagasi.

On häbiväärne, et paljud teadlased levitavad absurdseid ja poliitilisi agendasid toetavaid pseudoteaduslikke seisukohti ning meedia võimendab seda.

Kusjuures näiteks 56 721 ja 28 911 aastat tagasi oli juuli kogu Maal siiski kuumem, nõid Ksenja luges seda paekivitükki uurides.

Uued Uudised