Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Nordica häirekell ei käivitunud tänavu maikuus, ajakirjanik Andres Raid kõlistas seda juba 2019. aastast saati

-
01.08.2023
Ajakirjanik Andres Raid.
© Uued Uudised

BNS vahendab uudist “Nordica nõukogu esimees firma kahjumist: häirekell käivitus maikuus”, mille peale portaal Uued Uudised võib lisada, et kaasautorina töötanud ajakirjanik Andres Raid on sel teemal kirjutanud 2019. aastast saati üle poolesaja loo, aastaid ammu enne Postimehe äsjast lugu. Nordica patupesa paljastamine on talle justkui elutöö.

BNS: “Kahjumisse langenud lennundusettevõtte Nordic Aviation Group nõukogu esimehe David O’Brocki sõnul olid ohumärgid ettevõtte kohal juba kaks aastat tagasi ning kahjumi ühe põhjusena tõi ta välja liiga optimistliku laienemisstrateegia, kirjutab Postimees.

“Viimastel kuudel on Nordica majanduslik olukord järsult halvenenud ning ettevõtte tulud on osutunud oodatust oluliselt väiksemaks. Kulud ületavad märkimisväärselt tulusid,” lausus Nordic Aviation Groupi nõukogu esimees David O’Brock. Ta lisas, et maikuu on turismi kõrgaeg ja ettevõtte oleks sellel ajal võinud teenida kasumit, kuid selle asemel kahjum süvenes. “See käivitas häirekella,” ütles ta.”

Kui vaadata Uute uudiste arhiivi, siis näiteks 2020. aasta septembris kirjutas Andres Raid pealkirja all “Andres Raid: mis asi see on – litsentse pole, meeskondi pole, lennukeid pole, töötajaid pole, lennuameti nimekirjas pole?” 2021. aasta septembris “Andres Raid: firma, mis eksisteerib hea palga ja laia elu nimel”. 2022. aasta detsembris “Andres Raid: kas Nordica saaga saab veel veidramaks minna? Ikka saab.” Kokku üle 50 loo, mis kedagi asjapulkadest isegi ei riivanud.

Nordica patupesa sai riigis aastaid eksisteerida, toites korruptiivseid toiduahelaid (nagu kirjutas ka Andres Raid) ja nüüd on vist asjad ikka sedavõrd põhjas, et midagi jõuab ka peavoolumeediasse ja avalikkkuse ette.

Uued Uudised