Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Siim Kallase arvamus sellest, et automaksu tuleb tõsta rohkem kui plaanitakse, tehakse pihuks ja põrmuks

-
01.08.2023
Autod
© Scanpix

Ekspeaministri, praeguse valitsusjuhi Kaja Kallase isa Siim Kallas, keda saadab varjuna mitu skandaali, tegi täna arrogantse avalduse automaksu teemal.

Tema arvamus, et automaks peaks kavandatavast veelgi suurem olema, on tekitanud palju paksu verd ja sünnitanu ridamisi kommentaare sotsiaalmeedias.

„Ah et auto ja liikumisvabadus ei ole mingite vaeste jaoks mõeldud luksus. Ah et autoomanikud muudkui “nõuavad, kulutavad, saavad, tarbivad, võtavad” Kallaste klanni taskuriigilt. Ja et mujal tuleb autoomanikel muudkui maksta,“ ironiseerib Karl-Olaf Rääk. Ta lisab, et teede ehitamist on sellesama Reformierakonna poolt hambad ristis takistatud

Varro Vooglaid kirjutab: „Siin on õpikunäide sellest, milline on oma mugavas elevandiluust tornis end maksumaksjate rahast aastakümneid nuumanud ning nii nõukogude ajal kui ka euroliidu ajal pumba juures püsinud tegelaste mõttemaailm. Sama mentaliteeti väljendas tütar Kaja, rääkides sellest, et tema vanemad on samuti pensionärid, aga nemad küll mingeid toetusi ei vaja… Raskekujuline irdumine reaalsusest.“

Rudolf Jeeser: „Eriti ülbe ja küüniline tekst vanameistrilt! Ikka REFi vaimus edasi. Kõik teised on süüdi ja rumalad. Ainult oravad on targad ja oskajad . Vastik ja tülgastav on vaadata neid eneseimetlejad!“

Tiit Rea lisab: „Kui mehike on võõra rahaga kinnimakstud siis adekvaatsus ikka täitsa kadunud. .Eksvoliniku aastane pension on edaspidi 56 743 eurot aastas Kallase pensionikassase kannab Brüssel 947 610 eurot…”

„See on nüüd selleks, et kõik kes autot omavad, tahaksid automaksu maksta, sest “ega ma mõni vaene ometi ei ole,” kirjutab Helle-Moonika Helme.

„Eesti esisahkerdaja võttis suu täis ja hakkas rahvalt raha välja nüpeldama. Te olete Kallase meelest masendavad…Esmalt otsigu oma kümme miljonit Itaaliast ja Eestist üles, siis räägime edasi. Kes sellist kurikuulsat sahkerdajat valib, on tema sigaduste kinnimätsimise kaasosaline,“ kirjutab Anti Poolamets.