Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Keskpäevane praam ehk tragikoomiline rohemajandus elektriautode näitel

-
02.08.2023
Elektriautost süttinud kaubalaev
© Scanpix

Rohepöörde tuhinas soositud elektriautod on kujunenud oma isesüttimistega ohuks nii inimestele kui ka keskkonnale. Asi muutub kohati isegi tragikoomiliseks. Näiteks kirjutas Päästeamet oma Facebooki-postituses, et elektriautode kustutamiseks uputatakse need veega täidetud vanni.

„Hiljuti sai Häirekeskus teate, et Viimsi vallas hakkas üks elektriauto sõidu ajal suitsema. Kui päästjad kohale jõudsid, plahvatas sõiduki juhiistme all olev aku, mis süütas omakorda salongi. Ohutuse tagamiseks ning akude lõplikuks kustutamiseks tõmbasid päästeprofid Jaguari ettevaatlikult konteinerisse ja uputasid vette. Tegu on rahvusvaheliselt levinud praktikaga elektrisõidukite kustutamiseks,“ kirjutab Päästeamet.

Lisatud on soovitus: „Kui Sinu elektriauto suitsema hakkab, pargi see võimalusel ohutusse kohta, mine autost eemale ning helista 112!.

Nii, et parklates tuleb kaasliiklejatel hoolega kohta valida, et vältida elektrisõidukit nagu pidalitõbist. Või peaks neile olema parkimisplatsil juba vannid ees ootamas… Kuid kordades hullem olukord on laevades, kus autod kobaras koos.

Seal võiks need ju süttimise korral üle parda vette visata nagu kultusfilmis „Keskpäevane praam“, kuid see tegevus pole just kõige keskkonnasõbralikum. Nii, et las lõõmavad! Rohelise tuleviku nimel.

 

Aarne Mäe