Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Zato Krõm naš” Reformierakonna moodi aitab Kallaste poliitpesakonnal sigatseda

-
03.08.2023
Ülbust jätkub.
© UU

Kurikuulus väljend “Zato Krõm naš” kuulub Venemaa peaministrile Dmitri Medvedjevile, kes olevat pärast Krimmi annekteerimist öelnud sealsetele elanikele, et mingit pensionitõusu ei saavat Kreml neile lubada, kuid “See-eest on Krimm meie!” Eestis on Reformierakond selle väljendi äraspidiselt kasutusele võtnud: “Maksate 1000 eurot automaksu ja teie lastelt võtame osa raha ära, aga see-eest ei pääse EKRE võimule!”

Kuidagi on poliitoravatel õnnestunud osa eesti rahvast nii ära lollitada, et nood annavad kaabakatele hääle, mida nood ka ei teeks. Isegi paljud ettevõtjad olevat valmis kasvõi pankroti veerel võbelema, peaasi, et EKRE makse ei alandaks, odavat elektrit ei annaks, ettevõtlust ei aitaks, kui seda asja satiiriliselt kirjeldada.

Nii andestab osa äralollitatud inimestest Reformierakonnale meeletud maksutõusud, abielu pilastamise, sõnavabaduse piiramise ja mida iganes veel, sest “see EKRE on ikka väga kahtlane” – mõistmata, et just Reformierakonna ihumeedia on neid selleks ajupesnud.

Mõne aja eest teles näidatud väikesaarte epopöas rääkis ühe saare kalmistuvaht, umbes 70-aastane naine (kui talt küsiti poliitika kohta), et talle EKRE üldse ei meeldi ja Trump ka. Kahjuks ei küsitud talt, mis talle nende poliitikas ei meeldi – vastus poleks kohe kindlasti see, et EKRE pole programmis eraldi väikesaari puudutanud ja Trump kehtestab Hiinale kaubanduspiirangud.

Vastus oleks ilmselt olnud selline, et EKRE räuskab ja Trump on paha mees – selline on “Vremja” järeltulija “Aktuaalse kaamera” pideva kuulaja maailmavaade, mis ongi kujundatud rahvuskonservatiive pidevalt vihkavaks. Kui sellised inimesed tutvuks korragi EKRE programmiga, hajuks see udu ka nende peast.

Praegu aga jätkub valetajate koalitsiooni poolt loodud “Zato Krõm naš” situatsioon, kus päris suur osa inimestest on valmis pigem laskma ennast Reformierakonnal paljaks varastada kui EKRE-l ennast aidata. Õnneks muutuvad täiesti vastutamatud võimupoliitikud juba sedavõrd ülbeks, et valija saab varsti aru – taskute kallal olijad ei täida neid, vaid tühjendavad.

Uued Uudised