Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lauri Hussar: “abieluvõrdsus” ei ole enam ühiskonda lõhkuv teema. Veiko Vihuri: pärast küüditamist polnud ka see enam teema

-
04.08.2023
“Kui meie teeruliga üle sõidame, pole miski enam teema!”
© UU

Eesti 200 vasakäärmuslased arvavad, et kui nad on suutnud mõned oma “uusväärtustest” seadusandlusesse suruda, siis need pole need enam ühiskonda lõhestavad. Hullemini eksida ei saagi.

Riigikogu esimees ja erakonna Eesti 200 juht Lauri Hussar rääkis Eesti Päevalehele antud usutluses, et pärast “abieluvõrdsuse” vastuvõtmist on ühiskond jälle ühtne ja Eesti on astunud edasi suure sammu demokraatlike lääneriikide suunas.

“Abieluvõrdsus on kindlasti üks teema, mis on Eesti 200-le oluline olnud, sest see on ka erakonna programmis kirjas. Ma usun, et pärast seda, kui abieluvõrdsuse otsus on langetatud, ei ole see enam Eesti ühiskonda lõhestav teema,” ütles Hussar.

Talle vastab vaimulik ja veebiväljaande Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri: “Pärast natsionaliseerimise, kollektiviseerimise ja küüditamise läbiviimist sai ka öelda, et need teemad ei lõhu ega lõhesta enam ühiskonda.”

Kui mingi asi jõuga läbi surutakse, ei tähenda see sugugi, et vastuolijad sellega lepivad. EKRE on näiteks lubanud võimule saades kõik vasakäärmusliku koalitsiooni seadused tagasi pöörata. Ja et see on täeisti reaalne, näitab hirm, mida too seltskond tunneb EKRE tugevnemise ees.

Ühiskonnas on alles kõik need inimesed, kes astusid välja abielupilastamise vastu ja ilmselt saab Hussar nende proteste juba sel sügisel näha. Eks nende inimeste vastu suunatakse ka vaenukõneseadus, et “lõhestatus” kindlamini ära varjata.

Hussari loogika järgi pole ka pärast Navalnõi-suguste vanglasse sulgemist demokraatia Venemaal enam teema, kõik on ju vait.

Uued Uudised