Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas Reformierakond tõmbas presidendil naha üle kõrvade?

-
05.08.2023
Petturlik Reformierakond on Eesti õigusriigile ülimalt ohtlik.
© UU

Nädalavahetuse uudised andsid teada täiesti uskumatu intriigi – nimelt olevat president Karis kiitnud heaks valetajate valitsusemaksu- ja homoseadused, saades vastutasuks lubaduse rahasüstiks Kadriorule. Nüüd aga olevat võimukoalitsioon teda selle rahalubadusega tüssanud.

On selle looga, kuidas on, aga midagi ülepingutatut seal pole, ka siis, kui see tõeks ei osutu. Reformierakond on alati on võimupartnereid tüssanud, see on neil lausa veres.

Näiteks Jüri Ratase teise valitsuse lõppedes, kui süvariik sooritas kaporatuuri abiga võimupöörde, võttis võimule pääsenud Reformierakond enda partneriks värskelt krimisüüdistuse saanud Keskerakonna, ning kui mooramees oli töö teinud, anti endisele partnerile meedia kaudu teada, et nende teeneid ei vajata enam.

Selle taustal ei tundu vähimalgi määral ebausutav lugu, et mingi rahadiil oli Reformierakonnal ka president Karisega – kiidad heaks homo- ja maksuseadused ning Kadriorg saab oma nutsu kätte. Aga poliitoravad poleks nemad, kui nad teisel lepingupoolel nahka üle kõrvade ei tõmbaks.

Nii et pole suurt vahet, kas sel lool on tõepõhi olemas või mitte – midagi võimatut selles intriigis pole. Kui Eesti 200 oma skandaalidega kord liiga tülikaks muutub ning Reformierakonna räiged seadused on vasakäärmuslaste abiga läbi surutud, äsavad poliitoravad neilegi jalaga pehmesse kohta.

Uued Uudised