Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Urmas Sõõrumaa: ma pole kümme aastat aru saanud, mida Reformierakond teeb

-
08.08.2023
Kollane lipp on longu vajunud.
© UU

Ettevõtja Urmas Sõõrumaa ütles muu hulgas Postimehele, et ta pole kümme aasta aru saanud, mida Reformierakond teeb, see käib ka plaanitavate maksutõusude kohta.

„Riik elab maksudest ja ei peaks äris konkureerima. Aga maksud peavad olema selged ja arusaadavad. Viimasel ajal on see stress, mis ühiskonnas on – finantsstress, maksud, sõda. Kui kogu seda asja paar korrust kõrgemalt vaadata, siis kõik on stressis ja üks neist stressiallikatest on maksutõus,“ leiab Sõõrumaa.

«Makse tuleb maksta rõõmuga ja enamik inimesi on korralikud ja maksavad makse. Aga see, et autodele tehakse maks ja siis ütleme, et selle maksuga hakkame lappima mingit eelarveauku – misasi see on,“ põrutab Sõõrumaa.

„See on täiesti mühaklik kommunikatsioon. Automaks on maks autoga inimestele, mis tähendab, et see [kogutav raha] peab minema nende elu parandamiseks – sellega tuleb korrastada teid, infrastruktuuri. Kui tehtaks maks raudteelastele, siis peab see minema raudteelaste elu parandamiseks, mitte nii, et lapime mingit auku, haigekassat või mida iganes,“ leiab ta ning lisab, et Eesti riik on tegelikult pankrotti aetud.

 

Allikas: Postimees