Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Vaba sõna”: miks on jätkuvalt piiratud sõltumatutele uurijate ligipääs Estonia visiirile ja rambile?

-
09.08.2023
Laadime sisu...

Konservatiivse vestlussaate “Vaba sõna” stuudios on seekord külas mehaanikainsener Raul Ernes, kes on osalenud Margus Kurmi juhitud Estonia vraki uurimisretkel. Saatejuht Anti Poolamets käsitleb külalisega Estonia rambi ülestõstmist ning uuringute hetkeseisu. Rahvusvahelise uurimismeeskonnaga laev Viking Reach väljus 18. juulil Karlskrona sadamast ja töötas nädala jagu parvlaeva Estonia vraki juures. 25. juulil tõi laev Estonia merepõhjast välja tõstetud vöörirambi Paldiski lõunasadamasse.

Jätkuvalt on rambi ja visiiri osas vastuseta olulised küsimused. Raul Ernese sõnul on nii on visiiri ja rambi hüdrosilindrite problemaatika jäänud avamata ning peale algset uurimisraportit ei ole keegi teemasse süvenenud. Raul Ernes esitab hüpoteesi, et meeskonna liikmed on püüdnud visiiri viimasel hetkel uuesti sulgeda.

Saatejuht küsib, miks jätkuvalt on piiratud sõltumatutele uurijate ligipääs nii visiirile, kui rambile? Kas Rootsi ohutusuuringute keskuse korraldatud ekspeditsiooni eesmärk on üksnes ametliku uurimisraporti seisukohtade kinnitamine?

„Vaba sõna“ levib suvel kõigis Tre Raadio kanalites ja läheb kuni augusti lõpuni eetrisse igal kolmapäeval kell 19 ning kordusena laupäeviti kell 12. Virumaa Tre Raadios, Põhja-Eesti Tre Raadios, Rapla Tre Raadios, Pärnu Tre Raadios, Ring FM-is, Ruut FM-is. Kesk-Eesti Tre Raadios hakkab saade eetris olema neljapäeviti.