Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Indrek Neivelt valitsuse poliitikast: “See kõik on nii jaburaks läinud”

-
10.08.2023
Laadime sisu...

Ettevõtja ja kunagine pangajuht Indrek Neivelt annab hävitava hinnangu valitsuse maksupoliitikale, kritiseerides nii maksumuudatuste kiirkorras läbisurumist Riigikogus, pankade suurkasumite maksustamata jätmist kui ka automaksu ettepaneku sisu.

“Minu arust neid muudatusi, mis kevadel kiiruga vastu võeti – kui neid poleks ühtegi tehtud, siis oleks olukord kõikidel parem olnud,” ütles Neivelt “Vikerhommikus”, kui temalt paluti hinnangut valitsuse maksupoliitikale. Neivelt võttis sõna ka Leedus pankade hiigelkasumitele kehtestatud maksu toetuseks ning leidis, et ka Eestis võiks sama teha, kuna see puudutab õiglustunnet.

“Praegu me ju lükkame maksukoormust tavalise inimese peale, tõstame käibemaksu ja mida kõike veel. Aga need, kellel lihtsalt raha ajab üle… pankadel ei ole ju vahet, kas nad teeniksid sel aastal 1,1 miljardit või 950 miljonit eurot kasumit. Sellest ei saa keegi aru ka mitte, sellest 150 miljonist, mis me selle Leedu süsteemiga võtaksime pankadelt ära. See on pankadele põhimõtteliselt nagu taskuraha,” tõdes endine pangajuht. “150 miljonit on sama suur kui kavandatav automaks. Lastetoetused, me ei anna enam lastele klaasi piima ka ja siis samal ajal mida kõike teeme: anname elektriautodele toetusi, anname ahju väljalõhkumise eest toetust – see asi on kõik nii jaburaks läinud!”