Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Henn Põlluaas: Reformierakond tahab muuta presidenti oma puudliks

-
10.08.2023
Henn Põlluaas
© UU

Reformierakonna ažiotaaž väidetava presidendipoolse raha väljapressimise asjus on äärmiselt halb. Sellega lõhutakse presidendi institutsiooni mainet, kuid mis veelgi hullem – see rikub Eesti mainet maailmas.

Presidendi kantselei sõnul pole väljapressimist toimunud. Mart Võrklaeva ja Kaja Kallase väite, et president nõudis erinevate maksutõusude ja homoabielu kinnitamise eest lisaraha, seab kahtluse alla fakt, et Alar Karis kuulutas seadused välja kohe, jättes kasutamata nende põhiseaduslikkuse kontrollimiseks antud aja. Samuti see, et süüdistusega tuldi välja alles nüüd. Ilmselt on tegemist parteilise kättemaksuaktsiooniga, millel võib olla mitu põhjust. See, et Karisel oli jultumust panna valitsuse uus maks kahtluse alla. See, et ta julges näppu viibutada usaldushääletuste kuritarvitamisele ja parlamendi marginaliseerimisele, ehkki ta tegi seda läbi lillede. Võimalik, et põhjusi on veelgi, aga kõige tagant kumab Reformierakonna tahe muuta president oma puudliks.

Praegust korda, kus põhiseaduslike institutsioonide, Riigikogu, presidendi ja õiguskantsleri rahastus sõltub valitsuse armust, tuleb muuta. Selleks, et oleks tagatud võimude lahusus, peaks nende eelarve olema Riigikogu määrata.

 

Henn Põlluaas, Riigikogu liige (EKRE)