Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Ehala: “Valitsus peaks tagasi astuma”

-
10.08.2023
Uus, rahvavaenulik valitsus
© Riigikogu

Postimehe Fookuse toimetaja Martin Ehala leiab presidendi ja valitsuse vahelisest tülist kirjutades, et mõlemad institutsioonid vajavad saneerimist.

Ta toob välja, et ettepanek laagerdus kuu aega, ilma et keegi oleks asja avalikustanud või prokuratuuri poole pöördunud. „Sisuliselt võiks see ju tähendada, et ettepanek oli vastu võetud. Ja ei ole mingit viisi, kuidas valitsus saaks veenvalt tõestada, et ta ei olnud selles põhiseadusvastases tehingus osaline,“ kirjutab Ehala. Ta lisab, et see ei olnud kahe inimese vaheline seadusrikkumine, vaid grupiviisiline, lausa institutsionaalne – ettepanekust teadis vähemalt kantsler, rahandusminister ja peaminister.

Ehala tuletab meelde, et kui Porto Franco asjus esitati kahtlustus Hillar Tederile, Mihhail Korbile ja Keskerakonnale, siis astus valitsus päeva pealt tagasi.

Kokkuvõtteks kirjutab Ehala: „President peaks laiali saatma oma kantselei ja selle uuesti komplekteerima uute inimestega, et alustada puhtalt lehelt. Ja valitsus peaks tagasi astuma ja uus valitsus moodustatama, et rahval saaks tekkida mingigi kindlus, et nii tõsised kahtlustused toovad kaasa sama tõsise vastutuse.“

 

Loe lisaks: 

https://arvamus.postimees.ee/7831340/martin-ehala-president-ja-valitsus-peaksid-alustama-puhtalt-lehelt