Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Töötukassa hinnangul seisab suurem töötuse kasv veel ees

-
16.08.2023
Töötukassa saab kohaks, kus suureneb aktiivsus.
© Uued Uudised

Kuigi praegu on tööturul olukord veel suhteliselt stabiilne, siis erinevad märgid näitavad, et kardetavasti on suuremad töötuse kasvu arvud veel ees, öeldi ERR-ile töötukassast.

Statistikaamet teatas teisipäeval, et teises kvartalis oli Eestis töötuse määr 6,7 protsenti ning aastaga kasvas töötute arv 8500 võrra enam kui 50 000 inimeseni. Kvartaalses võrdluses oli kasv veel suurem: teises kvartalis oli töötuid 11 100 võrra enam kui esimeses.

Töötukassa, kelle statistika üks-ühele statistikaameti omaga ei kattu, andmete järgi oli juuli lõpus töötuse määr 7,6 protsenti, töötuid oli umbes 51 000. Augusti keskpaigas on seis sama, ütles töötukassa kommunikatsiooninõunik Lauri Kool.

Kasvava töötuse ohule on osutanud ka majandusanalüütikud. Praegu enam-vähem tunduv olukord majanduses on pigem seotud suvele omase optimismiga ning sügisel võib näha töötuse kasvu, ütles nädalavahetusel majandusekspert Peeter Koppel.

Koppel ütles teisipäeval, et kuivõrd Skandinaavia riikide kinnisvaraturg on praegu kehvas seisus ja jääb sellesse seisu nii kaua, kui intressid püsivad kõrgel, pole näha, et nõudlus Eesti töötlevas tööstuses kasvaks ja see on üks põhjuseid, miks sügisel tööjõupuudus pigem kasvab.

“Mõned Eesti ettevõtted on pidanud silmitsi seisma suhteliselt suure käibelangusega. Vahetut paranemist sealt ei paista. Ehk intressitõusud viivad tööpuuduse kõrgemale. Probleemid tööpuudusega kipuvad jätkuma,” lausus ta.