Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Prognoos miljardiga mööda: riigieelarve puudujääk on kardetust kordades väiksem

-
16.08.2023
Superministeerium – siin elab bürokraatia.
© UU

Praeguse valitsuse püüd kehva majandusseisu eelmiste valitsuste peale ajada, on liiva jooksnud – kevadine maailmalõpukuulutus ei ole tõeks saanud ning prognoosid on tuletatult kuskil miljardi euroga mööda pannud, kirjutab Äripäev.

Mäletate – kõik raha on otsas, ükski ministeerium raha juurde ei saa, president ka mitte, sest valitsussektori rahaline seis paneb varsti Euroopa Liidu sekkuma jne. Tegelikkus on hoopis midagi muud.

Juuni lõpu seisuga oli eelarvepuudujääk 346 miljonit eurot, mis moodustab rahandusministeeriumi viimase prognoosi järgi 0,9% aastasest oodatavast SKPst, teatas täna rahandusministeerium. See number on imetabaselt väike. See on 50 miljonit eurot väiksem kui aprillikuu seisuga.

Tasub vaid meenutada kevadist majandusprognoosi, kus öeldi, et “eelarvepositsioon on tugevalt mõjutatud viimastel aastatel tehtud püsikulusid suurendanud eelarveotsustest.” Koos majanduse jahenemisel kahaneva maksutuluga pidi see tõstma tänavuse eelarvepuudujäägi 1,7 miljardi euroni ehk 4,3% peale SKPst.

 

Loe siit:

https://www.laanevirumaauudised.ee/uudised/2023/08/15/riigieelarve-puudujaak-on-kardetust-kordades-vaiksem