Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti inflatsioon tõusis taas euroalal teisele kohale

-
17.08.2023
Raha

Huvitav, kui aasta tagasi oli Eestis inflatsioon üle 25 protsendi, ei tõstetud siin mingit hädakisa, kui nüüd on rubla kaotanud oma väärtusest, kutsutakse stuudiotesse eksperdid ja maalitakse pilti, kuidas Vene majandus kukub kolinal.

Vene rubla olevat sel aastal kaotanud veerandi oma väärtusest võrreldes USA dollari ja euroga ning on jõudnud viimase 16 kuu madalaimale tasemele.

Rõõmustamiseks pole siiski põhjust, sest sanktsioonide mõju on oodatust väiksem ja Venemaa majandus hoopis tõuseb. Sellest rääkis ka majandusekspert Raivo Vare Postimehe stuudios.

Mäletatavasti ületas Eestis täpselt aasta tagasi inflatsioon märgilise 25 protsendipunkti. Kas keegi rääkis toona majanduskrahhist? Loomulikult mitte!

Eurostati kiirhinnangu kohaselt kasvasid hinnad Eestis mullu augustis aastaga 25,2 protsenti, millega oli Eesti inflatsioon jätkuvalt Euroopa kiireim.

Euroala hinnakasv kiirenes augustis aastavõrdluses 9,1 protsendini ja kuuvõrdluses 0,5 protsendini.

Kui vahepeal läks juba paremaks, siis praegu on Eesti inflatsioon kiirenenud euroalal taas teisele kohale.

Euroalal aeglustus aastainflatsioon Eurostati kiirhinnangu järgi juunis maikuu 6,1 protsendilt 5,5 protsendile, Eestis aeglustus inflatsioon eelduslikult 11,2 protsendilt 9 protsendile, olles sellega Slovakkia järel teisel kohal.