Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Aat Purje: “Riigijuhtimises on haaranud kontrolli äärmusideoloogilised veendumused”

-
17.08.2023
Aat Purje
© UU

Peaminister Kaja Kallas tänasel Vabariigi Valitsuse pressikonverentsil: “Meestel on väärtus ka siis, kui neil lapsi ei ole või nad ei ole nende laste kasvatamises osalenud aga naiste väärtus on justkui ainult nende laste ilmaletoomises. Selline suhtumine küll 2023. aastal võiks olla minevikus ja siinkohal kindlasti ka see Barbie film seda kõike näitab.”

Kodanikuna on väga raske vaadata, kuidas riigis kõrgeimal tasandil ehitatakse narratiivi sellest, kuidas maailm on allutatud patriarhaalsele türanniale, mille eesmärk on naisi rõhuda. Ka igasugune katse sündimusteemaliste uuringutega tegeleda on toksilise maskulliinsuse manifestatsioon.

Ma ei tea mitte ühtegi inimest, kes niimoodi mõtleks või sellist ellusuhtumist omaks. Peaministri poolt selliste reaalsusega mitte kontaktis olevate seisukohtade võimendamine on ebaadekvaatne ja pahatahtlik.

Äärmusideoloogilised veendumused on riigijuhtimises haaranud kontrolli ning neid legitimeeritakse viidetega Barbie filmile. Kuhu edasi?

Eesti rahvastikupoliitika seisukohast on Pere Sihtkapitali skandaali järelmid aga katastroofilised. Protseduurireeglite eiramise juhtumile ehitati üles uus ühiskondlik kultuurisõja rinne.

 

Aat Purje