Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eestis ei ole kõik kõigiga tülis, siin on suur konflikt traditsiooniliste ja võõrväärtuste vahel

-
19.08.2023
Eesti inimesed seisavad traditsiooniliste väärtuste eest ja võõrväärtuste vastu.
© UU

Ekspresident Kersti Kaljulaid ütleb Õhtulehe loo pealkirjas, et “Kui kõik on kõigiga tülis, siis me edasi ei liigu”. Tema ise õhutas küll juba riigipeaks astumisel tüli, keeldudes vaimulikust talitusest ning tunnistas ka välislehtedele oma vihkamist osa rahva vastu, aga see selleks.

Eestis pole kõik kõigiga tülis, paljud tülid on esile kutsutud ja välja otsitud. On vaid paar suurt ühiskondlikku tüli.

Esimene suur tüli on valetajate valitsuse ja rahva vahel. Kaja Kallas ei võtnud valimiskampaanias maksutõuse üldse jutukski, kuid võimule pääsedes “tegi selle ära”, olles seega pettur. Ja nüüd on päevakorral suur tüli automaksuga, kus ühel pool on valetajate valitsus ja teisel pool rahvas.

Võib vist öelda, et “rahvas”, sest reedese päeva jooksul vahendas BNS mitut protesti. Esiteks tööandjad (“Automaksu keskkonnamaksuna esitlemine ei ole tõsiseltvõetav”), siis talunikud (“Eestimaa Talupidajate Keskliit avaldab muret kavandatava mootorsõidukimaksu pärast, eriti arvestades selle negatiivset mõju maapiirkondade elanikele”) ja viimaks Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsioon. Tavaline autoomanik on nagunii vastu.

Teist suurt tüli tuleks nimetada väärtuskonfliktiks traditsiooniliste ja võõrväärtuste vahel ning see on juba tõsisem tüli, kus ei tohigi edasi liikuda, vähemalt mitte selles suunas, kuhu viib riiki valelik Reformierakond koos oma vasakäärmuslike satelliitidega. Selles tülis on ühel pool vasakpoolne-liberaalne ühendpartei, kes tahab rahvusriigi asendada kodanikeriigiga, ning teisel pool 1918. ja 1991. aastate ideaale kaitsev Eesti Konservatiivne Rahvaerakond.

Kummaski tülis ei näi rahu saabuvat – valetajate valitsus kavatseb automaksu läbi suruda, tulgu või veeuputus. Väärtuskonflikt aga jääb Eesti ühiskonda ilmselt väga pikaks ajaks lõhestama.

Muud tülid on väikesed nagistamised peavoolus, raha ja võim lepitavad selle leeri sama ruttu kui tülli ajavad.

Uued Uudised