Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rahvus- ja omariikluse ideaalid on taasiseseisvumise 32. aastapäevaks peaaegu hääbunud

-
20.08.2023
Viimane aeg on taas Eesti rahvusriikluse kaitseks tõusta.
© UU

Tänane Eesti riik ei kanna enam mingilgi kombel edasi neid ideaale, mille alusel loodi 1918. aastal ja taastati 1991. aastal eestlaste Eesti rahvusriik. Õigusjärgsuse lammutamine käib üha kiireneva hooga.

Eesti Vabariik loodi eestlaste rahvusriigina, sest kellelegi teisele polnud sellist riiki vaja, ainult eestlastele. Vahepealne okupatsioon tõstis Laulva revolutsiooni käigus veelgi kontrastsemalt esile põhivajadused: tuua võim Moskvast Tallinna, lõpetada Eesti venestamine, taasluua eestlaste riik ja taastada suveräänsus.

Võim on nüüd taas mujal, seekord Brüsselis, mille direktiivide alusel ehitatakse Eesti seadusandlust, Riigikogul kui rahva esindajal jääb üle need vaid kinnitada (või tagasi lükata). Venestamine aga on taastunud täies ulatuses ja seda teeb nüüd NLKP asemel tema õigusjärglane Reformierakond. Eesti rahvusriik, keel ja kultuur hääbuvad kiiresti.

Veel enam, esile on tõstetud hoopis Interrinde ideaalid. Eesti vasakäärmuslik haridusminister Kristina Kallas on öelnud, et eestlastele jäägu ainult nende pastlad ja kannel. Viimasel Paide arvamusfestivalil aga väitis peaminister Kaja Kallas, et eestlasi polevatki olemas, vähemalt ei saavat neid identifitseerida. Eesti olevat nüüd kodanikuriik.

Aga seda on ju Venemaa ja Interrinne kogu aeg tahtnud – et lõpetataks 1918. aastal loodud Eesti Vabariigi õigusjärgsus ja tunnistataks kindlate kodanikena mitte ainult enne 1940. aastat siin elanud inimesi ja nende järeltulijaid (samuti riiklikult naturalisatsiooniga kodakondsuse saanuid), vaid et Eesti riik olekski edaspidi koht, kuhu igaüks võib tulla ja kodanikuks hakata.

Eestis hävitatakse nüüd seniseid ideaale Marxi-Lenini-Stalini raudse rusikaga: kõrvale tõrjutakse traditsiooniline isa-ema-lapsed-pere, pilastatakse abielu, nõrkused, kapriisid ja pahed kuulutatakse inimõigusteks, suud suletakse vaenukõneseadusega… muide, 1991. aastal tahtis eesti rahvas ajalukku saata ka hirmu KGB ees, sõnavabaduse piiramise, “rahvavaenlaste” otsimise, ühe ja ainsa tõe kontseptsiooni… nüüd on kõik see tagasi.

Reformierakond ja sotsid hävitasid Eesti tõelisi väärtusi juba ammu, nüüd on nendega ühinenud ka Eesti 200 äärmuslased. Nende eesmärgiks on võimalikult kiiresti lammutada kõik see, mis meenutaks, mille nimel loodi Eesti Vabariik, ja hävitada selle riigi tunnused. Äärmuslaste eesmärgiks on muuta suveräänne Eesti globaalse maailma üheks provintsiks.

32. Taasiseseisvuspäeval tuleb loobuda laulmisest, sest see enam ei aita, ning käimas oleva marksistliku revolutsiooni vastu tuleb ette võtta kontrrevolutsioon, taastamaks tõelist eestlaste Eesti Vabariiki.

Uued Uudised