Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Automaks on vallandanud skisofreenia Reformierakonna ladvikus

-
21.08.2023
REFORMIERAKONNA MASKOTT
© UU

Valitsuse vastuoluline automaksu kava on tekitanud skisofreenilise* olukorra – mitte ainult ühiskonnas, Kadriorus ega valitsuses ei mindud pingesse, vaid ka Reformierakonna seest tuleb järjest vastakaid signaale nii selle eesmärgi kui ka rakendamise kohta.

Rahandusminister Mart Võrklaev, kes on rahva ette visanud kaks plaani, ütleb, et automaksust saadav raha „läheb igale poole“. Ühesõnaga, sellega ei lapita teid, nagu taheti esialgu muljet jätta, vaid riigieelarvet.

https://majandus.postimees.ee/7827268/lopuks-teada-miks-kogutakse-automaksu-vorklaev-raha-laheb-igale-poole

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Annely Akkermann ütleb, et see raha peaks minema just nimelt teedesse, sest selle jaoks Euroopast tulnud toetus on ära kulutatud.

https://vikerraadio.err.ee/1609069130/annely-akkermann-automaksu-raha-peaks-minema-teedesse

Euroopa Parlamendi liige Andrus Ansipi sõnul väärib automaksu kehtestamine igati kritiseerimist, sest meil on niigi kõrgem kütuseaktsiis ja see on proportsioonis saastamisega. Ta meenutas, et oma valitsusajal seisis ta automaksule vastu. Lisaks kritiseeris ta Võrklaeva ebaväärika käitumise pärast presidendi kantseleiga vaieldes.

https://www.delfi.ee/artikkel/120225441/video-andrus-ansip-automaks-tanasel-kujul-on-vastuvoetamatu

Kiimaminister Kristen Michal tegi Võrklaeva mõlemad plaanivariandid maha ning leiab, et automaks peab olema CO2-põhine.

https://www.err.ee/1609067705/michal-praegusel-kujul-automaks-keskkonnaeesmarki-ei-taida

Reformierakonna auesimees Siim Kallas aga lajatas, et automaks võiks üldse tunduvalt kõrgem olla, põhimõttel, et vaestel pole vaja üldse ringi paarutada.

https://www.err.ee/1609049384/siim-kallas-automaks-voiks-olla-korgem-1000-eurot-aastas

Võimalik, et selles segasummasuvilas on koos osavad poliittehnoloogid, kelle eesmärk on tähelepanu olulistest ja valulistest asjadest eemale juhtida, kuid selge on ka see, et oravapesas käärib päris tugevasti. Rõhutagem, kõik need arvajad kuuluvad Reformierakonna tippklubisse.

 

*Skisofreenia on psüühikahäire, mida iseloomustab ebatavaline sotsiaalne käitumine ja raskused reaalsuse mõistmisega. Tüüpilised sümptomid on ebaselged või segadusseajavad mõtted.

 

Aarne Mäe