Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Üle 300 Eesti ettevõtte tegeleb endiselt ekspordiga Venemaale

-
22.08.2023
Tollipunkt Narvas
© UU

Samal ajal kui siin osa rahvast kaitseb tuliselt küüditaja Juhan Smuuli ja Narvas kannavad mõned tänavad endiselt punamõrtsukate nime, ei ole kasu kõikjal lehvitavatest Ukraina lippudest, sest sajad Eesti ettevõtted kauplevad endiselt agressoriga.

Nimelt kirjutab ERR-i uudisteportaal, et Eesti ettevõtete eksport Venemaaga on 2019. aastaga võrreldes küll tuntavalt vähenenud, kuid siiski on endiselt Eestis ettevõtteid, kes Venemaaga ära ajavad.

Maksu- ja tolliameti andmetel eksportis 2019. aasta Eestist Venemaale kaupa ligi 1000 Eesti päritolu ettevõtet. Pärast 2022. aastat, kui Venemaa alustas Ukrainas sõda ja Euroopa Liit hakkas kehtestama erinevatele kaubagruppidele sanktsioone, on eksport Venemaale küll kolm korda vähenenud, kuid kaugeltki mitte seiskunud.

MTA tollivaldkonna juht Valeri Rauam: “Võrreldes selle aasta esimest poolaastat 2019 mahtudega, siis isikuid, kes Venemaa suunal üldse kaupu ekspordivad on alles jäänud 300+ isikut“

Need 300+ ettevõtet on kantud Eesti äriregistrisse ja ka tollideklaratsioonides on märgitud nende ettevõtete puhul saatjaks Eesti päritolu ettevõte.

Kaubagruppidest viivad Eesti ettevõtted üle piiri idanaabri juurde peamiselt toiduaineid, tekstiiltooteid ja erinevad seadmeid ning sõidukeid.

 

Loe siit:

https://www.err.ee/1609071269/ule-300-eesti-ettevotte-tegeleb-endiselt-ekspordiga-venemaale