Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti 200 langus on kindel nagu aamen kirikus

-
22.08.2023
Margus Tsahkna
© UU

Kui ühest erakonnast hakkavad lahkuma asutajaliikmed, siis on selge, et miski on seal väga valesti. Eesti 200 puhul ennustati kiirele tõusule järgnevat kiiret langust juba varemgi, sest vahepeal Gruz 200 ja Jeestidvesti nime saanud ühendust peetakse Reformierakonna toetamiseks mõeldud poliitprojektiks.

Seda on olnud näha paljudest populaarsusuuringutest: kui Reformierakond on madalseisus (tavaliselt siis, kui nende ebakompetentsust pole millegagi, näiteks Ukraina sõjaga, katta), siis kosub Eesti 200 jõudsalt, tõustes esiviisikusse. Kui aga oravapartei ideoloogid suudavad Kaja Kallase tegemisi paremini maha müüa, jookseb Eesti 200 populaarsus ruttu Reformierakonna anumasse tagasi. Ühindatud anumate põhimõte on kõigile füüsikast teada.

Endisest leheneegrist parteijuht Lauri Hussar tõestas seda Delfi pealkirjas: “Lauri Hussar: kui Eesti 200 saab riigikokku, siis pole Reformierakonnal takistusi üht või teist ellu viia.” (19. veebruar 2023).

Eesti 200-l pole ühtset maailmavaadet. Kui, siis on selleks globalismi ja multikultuursuse propageerimine. Sinna erakonda on kokku jooksnud nn sallivusleer: kõigieestlased, Salliv/Tolerantne Eesti, LGBT, radikaalfeministid, jne – võiks öelda, et maailmavaateks on uusmarksistlik vasakäärmuslus.

Eesti 200 on poliitprügikast. Sinna läksid Isamaa endine juht Margus Tsahkna ja rohelised reetnud Züleyxa Izmailova. Juba Tsahkna minek sellisesse poliitprojekti oleks pidanud valijaid ettevaatusele manitsema  – “endised” ei mõju kusagil hästi ja minek isamaalaste juurest globalistlike vasakäärmuslaste juurde on ränk ülehüpe. Nagu ukrainlaste juurest venelaste juurde.

Kui partei räägib “pikast paanist” ja “uuest poliitikast” ning seda hakkavad ellu viima Tsahkna ja Izmailova moodi juba poliitilisest põrgukatlast läbi käinud “vanad vettinud mägrad”, siis on ka “uus poliitika” vana ja vettinud.

Eestlasi oleks pidanud ettevaatusele manitsema ka Kristina Kallase isik, eriti tema sõnad Sirbis: “Eesti riigi ülesandeks ei peaks olema eestlaste heaolu tagamine, nende identiteedi ja keele toetamine. Eesti kultuur peab integreerima momente kõikide eesti elanike sümbolitest, representatsioonidest ja väärtustest. Eestlastele jäägu nende pastlad ja kannel.” (“Sirp”, 13. 05. 2016).

Tugeva vene taustaga Kristina Kallase poliitika tundub olevat suunatud sellele, et venelased oleks Eestis põlisrahvaga igati võrdsel positsioonil, mis aga tähendab, et suure tagamaaga vene kogukond, keel ja kultuur saavad hoopiski eelise. Sellise inimese panek Eesti haridusministriks on uue Elsa Gretškina tulek.

Eesti 200 sukeldus väga kiiresti Reformierakonna loodud korruptiivsesse süsteemi, mida näitavad Johanna Maria Lehtme ja Slava Ukraini skandaal, minister Margus Tsahkna osalus firmas, mis tarnib riigi tellimusel Ukrainale välihaiglaid, riigikogulasele Tarmo Tammele esitatud kahtlustus ebaseaduslikus raides jne.

Jeestidvestil on tõesti pikk plaan täita oma taskud samamoodi nagu Reformierakond on teinud. Uus poliitika aga seisneb Eesti rahvusriigi täielikus hävitamises.

Uued Uudised