Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Poliitikud Kaja Kallasest: kui jääd sahvri uksel moosise näoga vahele, siis pole mõtet väita, et magus on sulle vastunäidustatud

-
24.08.2023
Rahva soov.
© UU

Peaminister Kaja Kallase perekonna ärisidemed Venemaaga on sotsiaalmeedias vallandanud kriitikalaine, ka peavoolumeedia ei ole seekord soosiv.

Urmas Reitelmann: “Kaja Kallase perekonnal on ärisidemed ja huvid Venemaal. Siia ongi koer maetud. Sõjahüsteeria ja seakisa kõrval on reformigrupeering piiri Venemaaga hoolega lahti hoidnud, sest business as usual peab jätkuma ja jätkubki.

Au ja südametunnistusega ühiskonnas läheks peaminister järgmisel hommikul lahkumisavaldusega riigipea juhtule. Meil haugub ja ülbitseb sõge keskealine tühikargaja talle ebameeldivaid küsimusi esitava ajakirjanikuga ega suuda ligilähedaseltki taibata, et kui sa jääd moosise lõuaga sahvriuksel vahele, proovib ainult debiilik väita, et ta on diabeedik ja suhkur on talle tappev, mistõttu ta ei teagi, kuidas moos maitseb.”

Varro Vooglaid: “Kui peaminister Kaja Kallas on pidevalt rääkinud, et Eesti ettevõtted peaks lõpetama äritegevuse Venemaaga, aga samas on tema enda abikaasa ettevõte just sellist äritegevust külmalt jätkanud, tuues sellega peaministri perele varalist kasu, siis on tõesti raske järeldada midagi muud kui seda, et tal tuleks valitsusjuhi kohalt tagasi astuda. Mingist moraalsest autoriteedist ei saa sellise silmakirjalikkuse puhul enam juttugi olla, ei Eesti siseselt ega rahvusvaheliselt.”

Silver Kuusik: “Huvitavalt vaikne on diskor-president… Kas keerutab plaati või ootab Austraalia lennukit? Olukorras, kus 86% Eesti inimestest leiab, et peaministriproua peaks tagasi astuma ning Eesti maine maailmas on saanud tõsise löögi, peaks too härra ka midagi siiski arvama!”

Objektiivi peatoimetaja Markus Järvi vaatleb olukorda sarkastilise huumoriga: “EKRE Venemaa osakonna aseesimees on esialgsetel andmetel lahkunud. Kuidas me nüüd hakkama saame? Kes mulle nüüd Objektiivi artikleid kirjutab ja kuulsasse sotsiaalmeedia menugruppi “Estoners” hüva meemut meisterdab? KAPO ae. Kas oleks soovitusi?

Aga tore, et vähemalt Kaja Kallasel pole mingeid sidemeid ei oma abikaasaga ega tema firmaga, mis samas pole ka kunagi Venemaaga mingit äri ajanud. Hea seegi.”

ERR-is aga ütleb saatejuht Anvar Samost: “Küsimus ei ole peaministri isiklikus maines või tema edasises elus, vaid küsimus on Eesti riigi maines ja riigi usutavuses.  Siin on ühemõtteline küsimus, kas peaminister saab jätkata. Eesti usutavus on saanud väga tugevalt kannatada ja Eesti võime oma välispoliitilisi ja julgeolekupoliitilisi huve esindada on nõrgendatud väga olulisel määral. Venemaale kaupade vedamine on plaanipärane ja teadlik tegevus, mille tähendusest absoluutselt igaüks peaks ühemõtteliselt aru saama. Üllatav on vaid see, et see nii kaua – poolteist aastat – avalikkuse eest varjatuna püsis.”

Allikad: sotsiaalmeedia, ERR