Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Esiorav punub uut pesa veriste Vene rublade toel

-
24.08.2023
Ukrainlaste verega määrdunud Vene rublad paistavad ka Kaja Kallase taskust.
© Scanpix

Peaminister Kaja Kallase ja tema abikaasa Arvo Halliku majandushuvid Venemaal heidavad varju kõigile nende tegevustele ja erandiks pole ka majaehitus, mille taga võivad olla Vene rublad.

Peaminister Kaja Kallase abikaasale Arvo Hallikule osaliselt kuuluv transpordiettevõte Stark Logistics on vaatamata valitsuse kriitikale Venemaaga äri ajavate ettevõtete suhtes jätkanud Ukraina sõja ajal tegevust Venemaa suunal.

Mais kirjutas Kroonika: “Reformierakonna esimees ja peaminister Kaja Kallas (45) on koos oma investeerimispankurist abikaasa Arvo Hallikuga (46) asunud Kuusalu valda ehitama uut maja – abikaasadele kuuluval ligi poole hektari suurusel valdusel on juba kopp maasse löödud ja laotakse vundamenti. Tegemist on looduskauni asukohaga – jalutuskäigu kaugusel krundist asub meri.”

ERR kirjutas 9. juunil: “Majanduslike huvide deklaratsioonist selgub, et peaminister Kaja Kallas laenas oma abikaasa Arvo Halliku ettevõttele 350 000 eurot. Halliku sõnul tegeleb ettevõte investeerimisega, kuid nüüd läheb raha maja ehitamiseks. Kaja Kallase deklaratsioonist selgub, et ta on laenanud 350 000 eurot Halliku firmale Novaria Consult, mis tegeleb äriregistri andmetel finantsteenuste osutamisega. Hallik on Novaria Consulti ainuosanik. Ettevõttele kuulub 24,8 protsenti Stark Logistics AS-ist ja 30 protsenti Stark Warehousing OÜ-st.”

Kuidas ka ei vaataks, on ring selline: Kallase-Halliku äri Venemaal, Venemaa sõda Ukrainas, Ukraina väidetav toetamine Kaja Kallase poolt, samas maja ehitus kaudselt Venemaalt tuleva tuluga. Paremal juhul äärmiselt ebaeetiline, halvemal juhul lausa kuritegelik.

Sellest majast ei tule isegi mitte дом, vaid нора (urg).

Uued Uudised