Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti süüdimatu võimueliit sarnaneb üha rohkem Kremli võimubandele

-
24.08.2023
Kremli Mordor vaatab ka Eesti poole. Pilt on illustratiivne.
© UU

Peaaegu kümme aastat tagasi lasti separatistide kontrolli all oleva Donetski oblasti kohal alla Malaysia Airlinesi tsiviillennuk, hukkus 298 inimest. Donbassi mässuliste abil hõivanud Venemaa teatas sisuliselt, et nemad ei teadvat sellest midagi ning hoiab seda ülbet joont siiani – ning üheksa aasta möödudes puudub endiselt selge rahvusvaheline konstanteering, et sõjaroima sooritas Venemaa. Täpselt sama muster joonistub välja Reformierakonna valitsemisstiilis – ei vastuta millegi eest, pole kuulnud ega näinud, mina olin mujal, milles te mind süüdistate, see on teiste probleem.

Kui Eesti peaminister Kaja Kallas imestab, et milles teda nüüd süüdistatakse, tema ei teadvat abikaasa asjadest midagi, siis on ta väga vales kohas ega ole ikka veel mõistnud, et ta on 45 200 ruutkilomeetri suuruse ja 1,3 miljoni elanikuga Euroopa riigi PEAMINISTER ja selline ametikoht eeldab, et valitsusjuht teab riigis ja sellest väljaspool toimuvast võimalikult palju.

Igatahes Delfi vahendab: “Kaja Kallas: kohe tormasid šaakalid välja! Mina ei näe põhjust tagasiastumiseks, ma pole mitte midagi valesti teinud.” Sellele vastab üks kommentaator: “Ta polegi midagi teinud. Ta ei tee midagi, ta ei tea midagi. Tema oli üldse puu otsas kui pauk käis. Ja no kui mees raha küsib, siis ikka võib mingi 350 000 ilma midagi küsimata anda.”

Kaja Kallas kasutab pidevalt väiteid, et tema ei tea midagi, tal pole vastavat paberit, teatud asjad olevat ametkondade rida, tema ei peagi teadma – ja võrdluseks võiks tuua EKRE liidri Martin Helme, kellel pole ei sise- ega välispoliitikas ühtki tundmatut ala, ta oskab ka opositsioonis olles kommenteerida praktiliselt igat valdkonda ning jagada asjalikke soovitusi. Rahandusminister Helmet peeti ajuti lausa Jüri Ratase teise valitsuse teiseks peaministriks.

Kas Suurbritannia peaminister Rishi Sunak, Prantsusmaa peaminister Élisabeth Borne, Soome peaminister Petteri Orpo, Ungari peaminister Viktor Orban, Itaalia peaminister Giorgia Meloni, Kanada peaminister Justin Trudeau ja paljud teised väidavad, et nad pole ühest või teisest riigi probleemist kuulnudki? Kas nad lükkavad vastutuse endalt ära põhjendusega, et probleem ei kuulu nende kompetentsi?

Kaja Kallast hakati üksvahe kutsuma koguni  “raudseks leediks”, nagu Margaret Thatcherit. Kas brittide “raudne leedi” ütles kunagi, et ei saa aru, miks temalt nõutakse riigi poliitikaga kursis olemist?

Kaja Kallase puhul paistab silma see, et tema näib seda päris siiralt küsivat – ta usubki, et peaminister peab saama valitseda kriisideta, suus olevat kuldlusikat imedes, ja kui kriis tuleb, siis peavad sellega tegelema ametnikud, valitsusjuhil pole mingit vastutust.

Postimehe kommentaariumis: “Kaja Kallas ei astu iial tagasi” nenditakse: “Degenereeruv süsteem jõuab varem või hiljem sellisele astmele, kus enesekorrektsioon enam võimalik ei ole. Nii on see ajaloos korduvalt olnud.

See on tänaseks ka Eestis toimunud. Eesti loobus oma riigisüsteemi enesekorrektsiooni võimelisusest kohe alguses, kui Mart Laar jättis platsi puhastamata, misjärel endised tippkommunistid Kallas ja Savisaar riigipidamise üle võtsid ja omavahel ära jagasid.

Tänane Eesti riik kujutab endast fikseerunud REFI-riiki ülima degenereerumise astmel. See süsteem ei ole mitte mingiks enesekorrektsiooniks enam võimeline. Tähendab, Kaja Kallas ei astu mitte iialgi tagasi.”

Uued Uudised