Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tarmo Hints: täna on häbi olla eestlane

-
25.08.2023
Tarmo Hints
© UU

Selle artikli ilmumise ajal vaatan, kuidas suhtekorraldajad eesotsas Vootele Päiga pesevad järk järgult Kaja Kallase ja Reformierakonna mainet puhtamaks. Eilse päeva artiklid ja hetkeline peataolek on asendunud külma kalkuleerimisega.

Vaatan ning sees ausalt öeldes keerab. Vastik on vaadata seda Eesti riiki. Vastik on vaadata seda, millega tegeletakse. Meil on ametiseisundi kuritarvitamine, kus võimupositsioonil olnud isik likvideeris kõigepealt konkurentsi ning siis investeeris, teades, et see toob nagunii tagasi. Meil on korruptsioon kõige kõrgemal tasemel. Meil on kõik silma ees. See on kõigile näha. Aga…

Loen sellest, kuidas Rein Raud räägib tõemeeli, et Kaja Kallas ei peaks tagasi astuma, sest siis juhtub ei tea mida. Ma ei tea, mis on saanud lugupeetud õppejõu moraalsest kompassist. Meil on 43 protsenti inimesi, kes toetavad Kaja Kallase jätkamist. Kus on nende mõõt?

Samasugused kisakõrid röökisid Andres Mustonenile needusi, kui ta käis Venemaal kuskil kolkalinnas esinemas. Edasi Kaia Kanepi.

Kui aga keegi on saanud sellest reaalselt kasu nii nagu seda on saanud meie peaminister, investeerides valusse ja kannatustesse? Nüüd on nad vait. Kui tagatipuks peaministri kodus võetakse poos, et midagi ei ole olnud ja müüakse osalusi maha, siis kõlab see nagu lapse lalinana, kes ütleb, et ta enam ei tee.

Me tõesti oleme õppinud niivõrd palju oma idanaabrilt, et pole ime, et meil kõrgemal tasandil ka seal äri tehakse. Kui siin eelmisel korral rääkisin sellest, kuidas Putin on jäänud ja kuidas tema suhtekorraldajad ta igast probleemist välja ratsutasid, olgu selleks allveelaev Kurskiga toimunu, Nord-Ost rünnak või Beslani kriis, siis olid just suhtekorraldajad need, kes välja ilmusid. Ma ei tea, kuidas on nende isikute moraalse palega, kuid ega ilmselt ei saagi selle ametiga tegeleda need, kes omavad südametunnistust. Seda ka Eestis loomulikult.

Ma ei kujuta hästi ette, kui Kaja Kallas peaks jätkama peaministrina, kuidas hakkavad tulevikus välja nägema valitsuse pressikonverentsid. Kuidas hakkab üleüldse välja nägema see riik, kellel puudub vaimne kompass. Kuidas me üleüldse riigina sellisel juhul jätkame, teades, et meil on eesotsas inimesed, kellel puudub moraal ja õiglustunne, kuid kes samas räägivad sellest. Et kõik on taandunud rahale. Taandub sellele, mille nahka läks ka meie eelmine vabariik, sest on ju ajaloolased sellegi ju välja uurinud, et president Pätsil olid Nõukogude Liidus oma ärihuvid. Ajalugu on tulnud tagasi, et korduda. Korduda just sellisel kujul ja sellise farsina.

Täna on vastik olla eestlane. Kui Kaja Kallas tahtis omal ajal Riigikogu eetikakoodeksit, siis millest me enam räägime? Need normid on ammu muutunud tühja tünni kõminaks. Meil ei ole ainult eetika ja moraalikriis, meil on kõige kriis. Vaadates seda, kuhu me oleme pärast 32 aastat jõudnud, siis ausalt öeldes hakkab sees keerama ning ajab iiveldama.

 

Tarmo Hints, EKRE Kristlik ühendus