Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Helle-Moonika Helme: legaliseeritud korruptsioon on Eesti üle võtnud

-
25.08.2023
Helle-Moonika Helme

Kaja Kallas tuli eile valitsuse pressikonverentsile Ukraina rahvusvärvides ja väitis, et ei tea oma abikaasa äridest midagi; siis väitis, et teab siiski seda, et Venemaaga kindlasti äri ei aeta; edasi väitis teadvat detaili, et Venemaal on ettevõttel keelatud tankida; teadis sedagi, et kui asi nüüd on välja tulnud ja ta oma mehega rääkinud, siis septembrist lõppeb see ära; ja lõpuks tuleb välja, et tema abikaasa, keda naine nii jäägitult usaldas, on Kajakest petnud.
Kui ta abikaasa arvab poolteist aastat pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse, mil hakati kehtestama sanktsioone, peseb ta sellest ärist oma käed puhtaks ja asi klaar, siis lapsikumalt ei saakski kõigesse suhtuda..

Helle-Moonika Helme: „Absoluutselt kõigi teiste puhul oleks sellise skandaali ja toimunu puhul KAPO jalaga koduuksed, firmakontori uksed politsei eriüksust kaasates jalaga sisse löönud, kõik läbi otsitud, kaasa oleks võetud arvutid, kogu dokumentatsioon, peaminister ja tema abikaasa istuksid eeluurimisvanglas, et ta ei saaks hävitada materjale ega mõjutada kaasosalisi. President oleks AK erisaates üles astunud, asjaosalised hukka mõistnud ning teatanud, et ta vabastab peaministri ametist ning öelnud avalikult, et meil on tõsine julgeoleku – ja valitsuskriis.

Praegu aga näeme perekonna puhtakspesemist. Nagu Vene rahapesu puhul – keegi ei näe ega kuule midagi, keegi ei uuri midagi, otsad lastakse vette ja elu läheb edasi.

Ma ei tea, kas Eesti õigusriik ongi surnud ja maha maetud. Kas tõesti kraabivad Kallaste perekonna laua all raasukesi meie julgeolekustruktuurid, meie prokuratuur, meie välisluure?

Kui see juhtum ka nüüd Reformierakonna poolt palgatud kommunikatsioonibüroo poolt ja õigusriigi poolt ära lansseeritakse, siis ei ole maailmas enam mingit õiglust ega õigust olemas. Legaliseeritud korruptsioon on Eesti Vabariigi lõplikult üle võtnud.“