Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Meedia korjas üles Kaja Kallase Metaprindi külastuse

-
28.08.2023
Kaja Kallas Metaprindis
© Valitsuse fotoarhiiv

Pärast seda, kui Uued Uudised avaldas kuvatõmmise Vabariigi Valitsuse kalendrist, kus on kirjas, et peaminister Kaja Kallas külastas enne agressiooni algust Metaprinti, jõudis see info ka mujale meediasse.

Uued Uudised avaldas eile uudise sellest, et Kaja Kallas, kes rääkis skandaali puhkedes, et ei tea abikaasa Arvo Halliku äridest midagi, külastas 28. jaanuaril 2022. aastal Venemaaga äri ajavat Metaprinti, mille kohta oli valitsusjuhi töökalendris info.

Täna avaldasid mitu meediakanalit Riigikantselei fotoarhiivist pärit pildid, kus on näha, kuidas Kaja Kallasele tutvustatakse slideshow’ga ettevõtte tegevust. Muu hulgas on slaididel näha ka, et tegevus hõlmab Venemaad.

Lisaks selgus ettevõtte suurosaniku Martti Lemendiku intervjuust ERR-ile, et Kallas on kahel korral oma abikaasa saatjana käinud Metaprindi üritustel.

ERR-i küsimustele nende külaskäikude kohta vastas peaminister vaid, et käis Metaprindis  enne täiemahulise sõja algust Ukrainas ning käsitletud teemadeks oli koroonas hakkamasaamine. Samas oli sõjaoht juba ammu õhus. Postimehele ütles Kallas aga, et peateemaks oli hoopis energeetika.

Lisaks ütles ta, et ei pannud tähele Venemaaga seost, sest käib peaministrina sadades ettevõtetes.

Kuid Metaprint ei olnud tol päeval ainus Venemaaga seotud ettevõte, mida peaminister külastas. Kümme minutit pärast Metaprintist lahkumist astus Kallas üle teise suurettevõtte lävepaku: Krimelte OÜ, mis alates 10. maist 2022 kannab nime Wolf Group OÜ.