Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Elu kaitseks: elame tagurpidi pööratud maailmas

-
29.08.2023
Elu kaitseks

Läinud nädalavahetusel peeti Tallinnas Vabaduse väljakul marss ja kontsert elu kaitseks, millega tauniti aborti ja ülistati elutervet perekonda. Avaldame mõned katked kõnedest, mis seal peeti.

Üks korraldajaid Pille Voll kõneles, et elame ajal, kus tõde ja tõe rääkimine ei ole enam enesestmõistetav, vaid tõe eest tuleb seista ja võidelda.

„Me elame täna tagurpidi pööratud maailmas, kus loomuseadused on suure rünnaku all, rünnatakse kõike seda, mis on normaalne ja loomulik. Elame maailmas, kus mees võib olla naine ja naine võib olla mees, kus on heakskiidetud laste eludega mängimine ja kus käib noorte ajupesu, kus mõnede arvates on naised taandatud jalgadega emakaks,“ rääkis ta, lisades, et ometi on aga just loomuseadused ühiskonna toimimise alustalad, neid hävitades, hävitame oma riiki.

„Meie väikese rahvaarvuga Eesti ei saa endale lubada kõikvõimalikke eksperimente erinevate abieluvormide näol. Meil lihtsalt ei jätku rahvast!“ muretses Pille Voll, viidates ajaloo väikseimale sündimusele mullu.

Emeriitpeapiiskop Andres Põder rääkis, et ei vaja tõestamist fakt, et lapse sünniks on vaja nii isa kui ema ja kui juba kellelegi on eostades elu antud, kannavad lapse käekäigu eest vastutust mõlemad vanemad. Samas on lapsel tingimatu õigus nii ema kui isa hoolele ja armastusele. Ja mis oleks loomulikum, et ka tema vanemad teineteist austavad ja armastavad. See lihtne bioeetiline tõsiasi on ka traditsioonilise perekäsitluse üheks nurgakiviks.

„Selle asemel, et propageerida poolikuid lahendusi, peaks ühiskond ja riik nii moraalselt kui materiaalselt toetama tervet ja tugevat perekonda. Siiski on raske eeldada, et riik mõistaks ja austaks abielu, kui ta ei mõista ega austa inimelu. Sündimata laste legaalne tapmine – abort – on paljude juristide hinnangul otseses vastuolus põhiseadusega, rääkimata moraaliseadusest,“ kõneles Põder.

Andres Põder

Maria Madise SAPTK-st rääkis, et seadustatud abordil on ühiskonna jaoks rängad tagajärjed – see hävitab rahvast seestpoolt jõulisemalt, kui ükski väline vaenlane, see on sõda perekonna südames, kus rindejoon jookseb kõige lähedasemate inimeste vahel ning milles võitjaid ei ole.

„On ilmselge, et seni, kui kasutame vägivalda meist kõige kaitsetumate ja süütumate vastu, on rahu ükskõik millisel ühiskonna tasandil pettekujutelm,“ ütles Madise.

Maria Madise