Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tööandjad: Valitsus võiks pingutada uute strateegiate nimel, mitte ei peaks mõtlema uusi makse välja

-
29.08.2023
Ida-Virumaal on raske kliimahüsteeriat ellu viia.
© Uued Uudised

Tööandjate keskliidu juht Arto Aas rääkis Postimehele, Eesti majandus on viis kvartalit järjest langenud ja kukkumine on olnud Euroopa Liidu kõige sügavam, eksport on kukkunud 15–20 protsenti. Ta lisas, et pead on tõstnud ebameeldiv trend: kui varem räägiti sellest, et välisinvestorid on hakanud Eestit vältima, siis nüüd pööravad eestlased ise kodumaale selja: „Ka kodumaised ettevõtjad vaatavad investeeringute tegemisel Eestist välja. See oleks meile tragöödia. Üks suur põhjus on, et ettevõtluskeskkond on muutunud piiravaks.“

Aas kinnitas, et ettevõtjatel on selge ootus, et riik ise ka oma kulusid kärbiks, enne kui rahvale maksutõusust räägib. „Valitsus võiks pingutada uute strateegiate nimel, mitte ei peaks mõtlema uusi makse välja,» soovitas Aas.

Aas andis mõista, et teda häirib praegune poliitiline palagan. „Olukorras, kus riigieelarve on suurusjärgus 17 miljardit, ei vaielda mitte sadade miljonite, vaid kümnete tuhandete kulutamise üle. Varsti hakatakse vaatama, kuhu läksid katuserahad, aga see on köömes 17 miljardi kõrval,“ kritiseerib Aas.

Eriti hämmastavaks peab ta asjaolu, et rahandusministeerium pani miljardi euroga prognoosi mööda.

 

Allikas: Postimees