Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAKROONIKLA: Ainult Eestis: paljulapselise ema üle mõistetakse kohvimasina pärast aastaid kohut. Moskvas tegi migrant paksuks lapse

-
29.08.2023
Kaja Kallase uus lööklause: “Meil on teie sanktsioonidest pohh…”

Peavoolumeedias pidevalt avaldatavad mõttetud tekstid võivad olla ka nauditavad, kui nad näiteks lähenevad absurdianekdoodi žanrile. Nagu Õhtulehe lugu „Lasteaiadirektori meelest tehakse Mailis Repsile kohtupidamisega liiga“.

Mitte et mõte ise oleks nüüd täiesti vale. Kohtupidamised ongi sellised asjad, kus inimestele tehakse liiga: arutatakse nende privaatset elu, süüdistatakse, näidatakse võimalikult halvas valguses, tuuakse kohale reeturid ja pahatahtlikud (liba)tunnistajad. Jube!

Loomulikult on ka kaitsjad, aga see on protsessi käigus vaimselt üsna nõrk leevendus. Advokaat on palgatud raha eest ja tunnistajad enamasti motiveeritud. Siis veel lendavad peale raipesööjatest reporterid, teevad neid jubedaid pilte, kus proua Repsil alalõug hästi ees… Ja kogunevad kohtukulud, mida ei tea ju veel kes peab kinni maksma.

Mailis Repsi puhul on kõige masendavam tõsiasi isegi mitte see, et minister tegi oma ametiseisundit kuritarvitades omakasupüüdlikku sohki – aga kas see on siis mingi uudis, nii käitus vist iga teine minister, paljud asjad jäidki varju, äsja kerkis päevakorda isegi Heidi Purga juhtum, mida tema poolt ei oleks siiski oodanud: kena noor naine, romantiline DJ, kes just oli järeleandmatu ja ei lasknud terroririigi vehklejad Eestisse ja säästis ukraina sportlasi kohtumisest kaabakatega – jäägu Tallinna Mõõk ära ja kogu lugu. Mitte kõik siin ei ole Kaja Kallased, et müüa oma põhimõtteid rublade eest.

Olid sel hetkel armas ja riigimehelik, Heidi. Mis sest, et oled sellises erakonnas.

Aga tulles tagasi Mailis Repsi juhtumi juurde: tema ülbus on muidugi raskesti talutav, aga eks see kohvimasina juhtum oli kahe otsaga asi – paljud riigiteenistujad on võtnud koju töökohast kaasa asju. Mina isiklikult regulaarselt võtsin töölt koju läpaka, siis veel plaate, et tööd teha, siis väikse puhuri, kui kodus külm oli (selle sajandi alguses). Tõin kõik asjad muidugi tagasi, äkki oleks Repski tagastanud. Koroonaaeg muutis kõik ja kaugtöö on muutunud normiks. Tööandja vahenditega.

Mailis Reps on kahtlemata ka kodus tööd teinud, riigimõtteid mõlgutanud, miks ta ei võinud seda tegevust turgutada ka kohviga? Kas on kusagil kirjas, et ta ei kavatsenud töövahendit tagastada? Ja need tema lapsi hoidnud ja sõidutanud kolleegid-alluvad: siis te ju kõik rääkisite ministrile, et teete seda rõõmuga, tegite lapsukestele kussu-kussu ja äiu-äiu, kas teesklesite lastearmastust või? Hirmu ajate nahka.

Ja lõpuks kõik on ju suhteline: Kiige, Kersna, Pentuse jpt tegevus tekitas riigile miljoneid eurosid kahju, aga kõigil neil jääb õigust ja ametikohti ülegi. See, mida saatis korda Lehtme, on õõvastav: kantida kõrvale eestlaste annetused, mis olid mõeldud ukraina sõjaohvritele! Aga keegi teda ei kiusa, ei ole kedagi temasugustest kohtus näinud. Ja nüüd siis peaministri lugu, kui aeti verist metalliäri Venemaaga, sülitades sanktsioonidele ja moraalile.

Kogu selle taustal näeb paljulapselise „valest erakonnast“ ema säärane kohtutes väntsutamine kiusamise moodi, mis muidugi ei tähenda, et kohus teeb midagi valesti. Aga midagi valesti siin kindlasti on.

Kuid tuleme tagasi ajakirjanduslike tekstide juurde. Õhtuleht kirjutab:

„Järjekordne istungipäev, mille jooksul arutatakse pikalt ja laialt kohtu all oleva Mailis Repsi laste lasteaias käimist. Tunnistajapinki kutsutud lasteaiadirektor Eve Padar räägib, et neil käis järel Reps või siis keegi tädi Merike, kellel oli luba toonase haridusministri lapsi koju viia. „Tean, et lastele meeldis eriti rongiga koju minna,“ rääkis Padar istungisaalis. Samas möönab ta, et temagi ei tea, kes see tädi Merike täpselt on. „Ma tean, et ta on Mailis Repsi laste… Ma ei tea, kes ta kodus on, kuid ta käib lastel järel. Ta on lastehoidja.“

Tõsiselt? Et tulebki sellist jama avaldada? Kas endal imelik ei ole? Reporteriks keegi Kristjan Väli. Kas tal ei ole siis imelik raisata oma elu parimad aastad sellisele klatšimooride meelelahutusele? Mees, kas sul häbi ei ole produtseerida sellist saasta?

Marko Mihkelsoni „lastehoidmisest“ keegi eriti midagi ei kirjutanud, kuigi minu arvates peaks see inimene praegu juba istuma – ja mitte Riigikogus, vaid Viru vanglas. Et väikestest lastest pornograafiliste fotode tegemine on normaalne, aga ema hoolitsemine oma laste eest ametiseisundit tõesti mõnevõrra tarvitades on sajandi roim?

Mulle isiklikult pole Reps kunagi imponeerinud ei poliitiku ega ametnikuna, ta on Eestit aastakümneid oma vargustega kurnanud ja Jedinaja Rossija kasuks reetnud keskerakonna liige, aga lõpetage juba see hale tsirkus, tegelege reaalsete kohtuasjadega. Ja kui te ei saa sellest loobuda, siis ajage vähemalt kohtuistungitelt ajakirjanduslikud „šaakalid“ minema. Suurte varaste kangelastegusid ja pihta pandud kümned miljonid salastatakse 75-ks aastaks, salastage siis ka Repsi keiss paarikümneks aastaks. Seniks, kui tema lapsed suurteks saavad.

+ + + + + + +

Täna ilmus ERR-i portaalis midagi eriti keskpärast: see on kirjaniku Berk Vaheri lugu „Kaja Kallas jäägu ja lõpetagu Eestis kogu vene äri“.

See autor on nagu ikka ettearvatav: „Kallase tagasiastumise nõudjate seas näib siiski rohkem olevat neid, kellele on vastumeelt kogu ta juhitud valitsus ja kes ootasid vaid ettekäänet isiklikuks rünnakuks. Ent ei äkkviha ega kaua kuhjunud vimm ole kuigi targad nõuandjad. “

Nojah, vimmased äkilised šaakalid. Ootasid, et äkkvihas isiklikult rünnata. Sest lehtmetalli tarnimine Ukrainat hävitava Venemaa sõjatööstusele on ju ka nii isiklik, võib öelda et intiimne asi. Peresisene lausa. Üleeuroopalikud sanktsioonid on jah kollektiivsed, Operail pidagu neist kinni, aga Kallase pere rikkumine on ju igal juhtumil individuaalne, isiklik asi. Pahasoovijad ootasid aastaid seda hetke, et isiklikult salvata. Et neid ei huvita tuhanded selle metalli abil surmatud ukrainlased ja nende kadunud lapsed, see on ju MASS. Aga Kaja Kallas on muidugi ainulaadne ja erakordne isik, nii et iga kriitika tema aadressil on isiklik ja pahatahtlik.

No ma siis arvan täiesti isiklikult, et härra kirjanik on Reformierakonna puudel. Kui oli noorem, oli väliselt ka.

„Las Kaja Kallas jätkab oma ametis, ent temal ja ta valitsusel on nüüd seda tungivam eetiline kohustus panna Eestis kiiresti ja lõplikult piir kogu ärile Venemaaga. Igaüks saab sellele kaasa aidata, alustades iseenesest, oma tarbimisharjumustest ning ka tähelepanu juhtimisest palju suurematele vääratustele kui see, mis praegu kirgi kütab,“ kirjutab Vaher.

Ah et Kallasel ja tema valitsusel on olemas mingi eetika? Lausa eetiline kohustus? Ja et tema pere ei äritseks terroririigiga, peab igaüks meist alustama iseendast? Et Kaja Kallase moraalne ja eetiline väärtus kasvaks meie tarbimisharjutuste teadlikkusest sõltuvalt? Kui see kirjanik suitsetab mingit piipu, siis mis ainet?

Ja me kõik peame KaPo eest tööd tehes pöörama tähelepanu „palju suurematele vääratustele kui see, mis praegu kirgi kütab“?

Mis vääratused võiksid need olla, mis on veel suuremad, kui peaministri verine pereäri genotsiidi teostava riigiga? Äkki Eesti valitsuse ja süvariiklaste polgu moodustamine ja saatmine Ukraina rindele Putini vägedele appi oleks „palju suurem vääratus“?

Nagu öeldakse, Venemaa kaks suurimat häda on lollid ja teed (duraki i dorogi).

Meil Eestis aga siis Juhan Smuuli nimelise kirjanike maja asukad.

+ + + + + + +

Moskva lähistel Volokolamskis jäi rasedaks 14-aastane tütarlaps. Nagu kirjutab „Moskovski Komsomolets“ (MK), lapsel hakkas halb siis, kui ta viibis suvelaagris. Meditsiinilise ülevaatuse käigus selgus, et tüdruk on rase.

Tehti kindlaks ka tulevane õnnelik isa – selleks osutus samuti Volokolamskis elav 25-aastane migrant Tadžikistanist.

Tõenäoliselt algatatakse moslempedofiili vastu kriminaalasi.

Ivan Makarov

ИХ НРАВЫ: Панин повернётся лицом к соотечественникам из Дельфи. Когда свои дети не нужны, похищают соседских. В Эстонии в детские учреждения рвутся гомопросветители, в Москве – козы и козлы