Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Metaprinti klient on Venemaa oligarh, kes on Ukrainas ja Poolas sanktsioonide all

-
30.08.2023
Metaprint

Martti Lemendiku ettevõte Metaprint, mis tõusis esile Kaja Kallase abikaasa ärisidemete tõttu, teenindas 2023. aasta alguse seisuga Venemaa oligarh Sergei Anatolevitš Kolesnikovi ettevõtet, kes on Poolas ja Ukrainas sanktsioonide all, kirjutas Eesti Päevaleht.

Venemaal esitatud Metaprint OOO 2022. aasta majandusaasta aruandes annab Eesti päritolu ettevõte ülevaate nii-öelda debitoorsetest arvetest, ehk tõenäoliselt laekuvatest summadest. Aruandes on märgitud Tn-Alabuga nimelise ettevõtte reale summa 27,3 miljonit rubla, ehk umbes 260 000 eurot, kirjutab leht.

Seega on Tn-Alabuga Metaprinti oluline klient, kes tellib Eesti päritolu tehaselt kaupa või teenuseid.

TN-Alabuga omanik on Sergei Anatolevitš Kolesnikov, kelle varanduse väärtuseks hindab Forbes 1,4 miljardit dollarit. Kolesnikov on istunud arvukate Venemaa oluliste majandusorganisatsioonide (nt Delovaya Rossija) juhtkondades, pakkudes nõu Venemaa valitsusele ja kujundades Venemaa seadusandlust.

Kolesnikovi brändide hulka kuulub ehitusmaterjalide tootja TechnoNICOL, mis on näiteks 2016. aastal avalikus pressiteates uhkeldanud, kuidas panustas Kertši silla ehitusse Venemaa ja okupeeritud Krimmi vahel, mida Ukraina nüüd sõja ajal korduvalt hävitada on proovinud.

Ukraina valitsus pani Kolesnikovi eraisikuna sanktsioonide alla mullu oktoobris ja Poola tänavu mais.

Esmaspäeval kirjutas Eesti Päevaleht, et Metaprintile võlgnes aastavahetuse seisuga raha ettevõte Tjumenskie Aerozoli, mis on varasematel aastatel tarninud Venemaa siseministeeriumile pisargaasi.

Martti Lemendik ERR-ile loos välja toodud infot kommenteerida ei soovinud.

 

Allikas: ERR