Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Küberkius: manipuleerimine küsitlusega näitab kui lihtne on ka e-valimisi võltsida

-
30.08.2023
Arvuti
© Uued Uudised

Uute Uudiste veebilehte tabas eile järjekordne küberkius. Küberrünnakuks oleks seda palju nimetada, kuigi omajagu hämmeldust ilmselt tekitas.

Nimelt jäi progressiivsetele jõududele ette küsitlus, kus küsiti rahva arvamust selle kohta, kas Kaja Kallas peaks tagasi astuma. Küsitlus algas 24.08.2023 ja toimis normaalselt viis päeva järjest. Seejärel ei suutnud illiberaalsed moraalimajakad enam ebameeldivaid numbreid välja kannatada ja välja veeretati tolle seltskonna raskerelvastus ehk primitiivne  klikigeneraator.

Ühe tunni ja neljateistkümne minuti jooksul suutis meile juba tuttaval võrguaadressil popsuv valede veski tekitada 9582 häält “Ei” valikule. Lisaks oskas üks väiksem tegija anda veel viis võltshäält.

Mingil hetkel, kui ei- häälte arv hakkas jah-hääli ületama, märkasid anomaaliat Uute Uudiste lugejad. Nagu üks taiplik kodanik märkis “salgupoisid on Teie gallupist e-valimised vol. 2.0 teinud”.

Mis seal’s ikka. Nii nagu maailmas on olemas parmud, sääsed ja lutikad, nii on siia tekkinud ka libaliberaalsed koolikiusajad. Tuli turvameetmeid karmistada ja kuri vaim küsitluse kallalt minema pühkida.

Nüüd sellest, mis toimus.

Küsitluse teema oli: “Peaminister Kaja Kallas armastab rääkida, kuidas Eesti ettevõtted peaksid lõpetama igasuguse äritegevuse Venemaaga. Samal ajal on tema enda abikaasa ettevõte teeninud Venemaal äri tehes miljoneid, tuues sellega peaministri perele varalist kasu. Kas Kaja Kallas peaks ametist tagasi astuma?”

Esialgsed, võltsijate poolt moonutatud tulemused:

Jah: 6156 häält  (38%)

Ei: 9954 häält (62% !)

Ei tea: 63 häält (0,4%)

 

Peale võltshäälte eemaldamist:

Jah: 6156 häält (93%)

Ei: 367 häält (6%)

Ei tea: 63 häält (1%)

 

Selline on siis rahva reaalne arvamus. Ja nagu näete, me ei lasku libaliberaalide tasemele, et hakkaks tulemusi oma suva järgi muutma. Kui leidus 367 inimest, kelle hääletusmuster näitas reaalse inimese olemasolu hääle taga, siis need läksid arvesse. Maha sai võetud kõik tehislikult genereeritud hääled, mida on logidest lihtne välja sõeluda. Kontrollitud sai ka “Jah” vastuseid, kuid nende puhul genereeritud hääli ei tuvastatud. Ju inimese ausus ja vastusevariant on omavahel seotud.

Juhmidele kurikaeltele omaselt suutsid küberpätid reha peale astuda. Tahtmatult illustreerisid nad põhjust, miks võltsitakse e-valimiste tulemusi. Võltsijate maailmavaade on sama, samamoodi peetakse õigeks, et ideoloogiliselt ebameeldivaid tulemusi  tuleb võltsida, kui vähegi võimalik. Kui saaksime e-valimiste andmeid samamoodi analüüsida nagu antud küsitluse tulemusi, siis tõenäoliselt jääks praeguse võimukoalitsiooni tohutust häälesaagist hale pisku järele. Siit ka vastus küsimusele, miks e-valimiste süsteemi ja andmeid nii meeleheitlikult varjatakse.