Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vestlussaade “Vaba sõna”: Kas NATO-sse astumise päeval lendasid üle Kadrioru lossi vene hävitajad?

-
04.09.2023
Laadime sisu...

Konservatiivse vestlussaate “Vaba sõna” külaliseks on Eesti välisluure rajaja, teenekas diplomaat ja Riigikogu liige Ants Frosch (EKRE).

Eesti luureorganisatsioone hakati looma tühjalt kohalt ning õppimine ja katsetamine oli igapäevane. Toompeale tööle asudes ootas ees tühi kabinet ning esimeseks tööks oli ametkonna komplekteerimine. Oli aeg, kui ka Toompea puhvetist sai kaasa osta üksnes hapukoort ning riiklikke dokumente loeti 12 kraadise toatemperatuuri juures. Kompetentsi kasvatamisele aitas palju kaasa koostöö partnerriikidega.

Kuulaja saab ühtlasi vastuse, kas Ants Froschi lahkumine välisluure juhi kohalt 1999. aastal oli intriigide vili?  Millised olid pingelised aastad välisministeeriumis sel ajal, kui Eesti liitus NATO-ga?

Juttu tuleb ka Froschi diplomaadikarjäärist Strasbourgis, Varssavis ja Bukarestis.

Ants Frosch toob avalikkuse ette ka väidetava intsidendi, mis olevat toimunud Eesti NATO-sse astumise päeval.

Saatejuht Anti Poolamets.

„Vaba sõna“ levib suvel kõigis Tre Raadio kanalites ja läheb kuni augusti lõpuni eetrisse igal kolmapäeval kell 19 ning kordusena laupäeviti kell 12. Virumaa Tre Raadios, Põhja-Eesti Tre Raadios, Rapla Tre Raadios, Pärnu Tre Raadios, Ring FM-is, Ruut FM-is. Kesk-Eesti Tre Raadios hakkab saade eetris olema neljapäeviti.