Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

FOTOD JA VIDEO: EKRE korraldatud esimesel hoiatuspiketil Stenbocki maja ees nõuti Kaja Kallase tagasistumist

-
31.08.2023
Pikett Stenbocki maja ees 31. augustil 2023

Tänasel piketil Stenbocki maja ees nõuti peaminister Kaja Kallase tagasistumist tema perekondlike sidemete tõttu Venemaaga.

Inimesed kandsid plakateid tekstiga “Rahvas ei usu Kaja Kallast”, “Maha valetajate valitsus”, “Vajame erakorralisi valimisi”, “Valitsus on tegutsenud Kremli huvides”, “Stopp valitsuse ebaõiglasele ja hoolimatule poliitikale”.

Piketi korraldaja, EKRE juhatuse liikme Silver Kuusiku sõnul on vastuvõetamatu, et Eesti riigi juhtimist jätkab inimene, kelle pere ajab salaja Putiniga äri ja kelle majanduspoliitika tagajärjel on Eestis Euroopa suurim majanduslangus.

„Neljapäevane pikett on esimene tõsisem hoiatus. Kui Kaja Kallas kõigest hoolimata jätkab, siis saab sellest hoiatusest esimene pulk pikas vastuhaku redelis. Tänane valitsus on oma aja ära elanud. Oleme valmis pikkadeks meeleavaldusteks, kuni peaminister mõistab, et rahva kannatus on katkenud,“ ütles Kuusik.

Piketeerijad skandeerisid korduvalt: “Häbi! Häbi!” ja “Kaja Kallas, astu tagasi!” ning mõningaid Stenbocki majast lahkunud ministreid saatis vilekoor. Vahetult enne piketi algust alanud lausvihm protesteerijate meelekindlust ei kõigutanud.