Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

KUULA I Mart Helme: “Kaja Kallas on täielikult ära kasutanud kogu usalduskrediidi”

-
31.08.2023
Laadime sisu...

Tänases Vikerraadio opositsioonitunnis esindas Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda erakonna aseesimees Mart Helme, kes rääkis muu hulgas, et praegune venitamine sisepoliitilises segaduses on Kremli huvides.

“Kui Jürgen Ligi ütleb, et kõik, kes praegust skandaali siin õhutavad, töötavad Kremli huvides, no siis see on küll täiesti pahupidi pööratud ülikond, loomulikult on Kremli huvides, kui Eestis on sisepoliitiline segadus ja kaos, kuid seda segadust ja kaost ei tekitanud opositsioonierakonnad, ega need inimesed, kes nõuavad moraalselt pankrotistunud peaministri tagasiastumist, vaid need, kes seda kriisi venitavad,” rääkis Helme.

“Ühiskonnas on aset leidnud ideoloogiline polariseerumine, juba sellepärast on vaja, et see valitsus langeb,” ütles Helme. “Ja toetame, et parlamendis on vaja luua vastav uurimiskomisjon.”

Helmet riivas ka see, et õiguskantsler Ülle Madise võttis täiesti mittemidagiütleva seisukoha Kaja Kallase mitteilmumise kohta Riigikogu erikomisjoni ette, sest küsimusi on palju.

Veel Kaja Kallase afäärist rääkides ütles ta, et Kaja Kallas ja tema valitsus on täielikult ära kulutanud kogu usalduskrediidi. Ta meenutas ka, et mingit arengut pole toimunud Slava Ukraini ja Johanna Maria Lehtme uurimises.

Mis puudtav küsimust valitsuse tervise kohta, siis Helme ei näe, et Reformierakonna kumbki abiratas praegu alt ära hakkab tulema, kuid sellised protsessid on tema sõnul tavaliselt siiski pikema ajavältega.

Lisaks tuli juttu sellestki, et valitsus üritab lisaks peaministri skandaali eitamisele, kinnimätsimisele ja tagasiajamisele ka populistlikke samme, et tähelepanu mujale juhtida, kuid mis ei realiseeru, nagu näiteks udujutt kõrgete riigiametnike palga külmutamisest.