Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAKROONIKLA: Lasnamäe päevad, keskerakondlik söögiküna. Rus.Delfi avaldab kohutavaid antisemiitlikke kommentaare. Putin rääkis 1 septembril koolilastele, kuidas fašistlik kuul tabas tema vanaema kõhtu. Täna Lahti perepäevale tuuakse palju relvi. Reformierakond on kiviga visata

-
02.09.2023
Volodja lapsepõlv

Tänase Lasnamäe päeva programm Pae pargis on näide sellest, kuidas keskerakondlik linnavõim tegelikult suhtub oma valijatesse.

„Rajooni juubeliprogrammi kõige tähtsamal üritusel ehk Lasnamäe päeval tahame me pakkuda elanikele erilisi muljeid, mida nad pole Eestis veel saanud,“ ütles „rajooni“ vanem Julianna Jurtšenko, pidades silmas ka veelava ja lasershow’d.

Kuid mida ennenägematut on Uku Suviste ja Karl-Erik Taukari esinemistes? Või ennekuulmatut?

Siiski on nende näol vähemalt tegemist professionaalse tasemega tuntud popmuusikutega. Venelastele aga esineb ei tea juba kui mitmendat korda Jurtšenko parteikaaslane ja linna kultuurikomisjoni liige Eduard Toman – eakas taidleja ja Vene kultuurikeskuse juht. No et jälle „Krokodill Gena laul“ ja muud banaalsused.

Aitab võib-olla sellest laulvate, tantsivate ja mölisevate keskerakondlaste avalikust palkamisest keskerakondlastest juhtide poolt.

+ + + + + + +

Jääb selline mulje, et Kaja Kallase valitsuse poolt miljoneid saanud kohalik venekeelne meedia tegeleb inetute provokatsioonidega. Rus.Postimees kirjutab pidevalt sellest, kuidas kedagi venekeelsetest elanikest šokeeriti ja solvati arsti juures või poes eesti keele kasutamisega, suuresti vene immigrantidest koosneva rus.delfi toimetus aga avaldab kommentaare, mis annavad aluse süüdistada Eesti elanikke antisemitismis. Kusjuures nende kommentaaride postitajad võivad viibida mõnes Venemaa trollivabrikus.

Eile avaldatud intervjuu Venemaalt Portugali kolinud ajaloolasega Tamara Eidelmaniga sai kuhjaga kommentaare stiilis „milleks neid kaabakaid ahjudest üldse päästeti“, „ahjusid polnudki, see kõik on vale, nagu juudil KallaSSel, roojased jumala valitud satanistid“ jne.

Avaldades selliseid inimvihkajalikke kommentaare „ei vastuta“ Delfi nende sisu eest, aga vastutab küll nende eemaldamata jätmise eest.

Kusjuures kuna Kaja Kallas andis teile raha, võiksite ikka kustutada kommentaari sellest, et ta olevat roojane juudi satanist.

+ + + + + + +

Vladimir Putin pajatas 1. septembril koolilastele oma „Avatud tunnis“ sellest, kuidas tema vanaema sai sõja ajal kogemata fašistliku kuuli kõhtu, kuidas piinles ja kuidas tema vanaisa kirjutas perekondlikes kirjades „tapa neid tõpraid“.

„Kujutage ette, milline suhete sügavus! Ta sureb ja muretseb vanaisa pärast. Kuidas me siis ei saa sellest eeskuju võtta!“ hüüatas Putin.

Siin tekkib muidugi musta huumori moment, et mis mõttes eeskuju võtta – ka saada kuul kõhtu, piinelda ja muretsedes ära surra?

„Me kõik sattume paradiisi, aga nemad lihtsalt kärvavad maha!“ ütles Putin mõni aasta tagasi.

Ka heitis ta varem avalikult nalja, et „kui vanaemal oleksid vanaisa suguelundid, siis poleks see enam mitte vanaema, vaid vanaisa…“

Kas see oli ka inspireeritud mingisugustest Vova lapsepõlve mälestustest?

+ + + + + + +

YLE teatab, et täna saabub Lahti sadamasse tsirkus ja lõbustuspark Tivoli. Tsirkus kutsub külla lastega peresid, plaanis on ka öised etendused.

Samas hoiatab politsei, et täna võib seal alata vägivald. Sama informatsioon jõudis ka Suomen Tivoli juhtkonnani: sotsmeedias levivad üleskutsed teatud noorte grupeeringute poolt, kel on kavas korraldada üritusel massikaklusi. Potentsiaalsetel vägivallatsejatel on olemas nii külm- kui ka tulirelvad.

Häme politsei väidab, et on sellest teadlik ja lubab tagada laste ja perede turvalisuse.

Huvitav, mis ajast peale on soomlastel selline komme – tulla jõukudena suurele lasteüritusele, noad ja püstolid kaasas?

Aga äkki need ei olegi soomlased? Loomulikult selliseid üksikasju politsei ei jaga.

Eestisse sellist „õnne“ küll ei taha.

+ + + + + + +

Ja uudis ERR-ilt: „Reformierakond kolib oma pikki aastaid Tallinnas Tõnismäel asunud peakontori sealt kiviviske kaugusele Endla ärimajja.“

Kas see on mingi vihje, et reformierakond on kiviga visata?

Ja nad võiksid kolida Tõnismäelt sinnasamusesse, kuhu kolis pronkssõdur.

“Jah, vastab tõele, et Reformierakond on otsustanud kolida. Põhjuseks on praeguse üürilepingu lõppemine. Leidsime Endla tänaval asuvas ärihoones paremad ruumid oma igapäevatöö tegemiseks,” ütles reformierakonna peasekretär Timo Suslov.

„Igapäevatöö“ on kuidagi liiga malbelt öeldud. Tegemist on ikka pigem tegevusega. Eesti rahvusriigi vastase tegevusega.

„Suslov märkis, et Tõnismägi 9 on Reformierakonna kontoriks olnud 20 aastat,“ vahendab ERR.

Pole välistatud, et kui Eestis võidab demokraatia, mõni teist lähebki 20 aastaks mõnevõrra ahtamale riigipajukile.

Verise äri ajamise eest Venemaaga kohe kindlasti.

Ivan Makarov

ИХ НРАВЫ: Путин рассказал первоклашкам 1 сентября, как фашистская пуля попала в живот его бабушке. В Петербурге приговорили преступников, которые сожгли людей живьём. Рус.Дельфи публикует зверские антисемитские комментарии. В России запретили «Свободную Бурятию»