Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kristiine laat täitus EKRE õhupallidega

-
04.09.2023
Kristiine laat

Vaatamata heitlikule ilmale, oli nädalavahetusel Kristiine sügislaadale kogunenud arvestatav hulk kauplejaid ja külastajaid. Poliitilistest jõududest olid esindatud EKRE ja Keskerakond. Näib, et ülejäänud kohtuvad rahvaga vaid valimiste eel, aga vahepeal tekkinud muresid keegi kuulata ei soovi.

Kõige agaram sagimine käiski tavapäraselt EKRE telgi ümber. “Selline kaabakas nagu Kaja Kallas tuleks otsekohe minema saata,” põrutas pensionär Maie.

“Ja mitte ainult Kaja Kallas, vaid kogu see sahkerdajate punt. Tuleks korraldada uued valimised, ilma igasuguste arvutiviguriteta ja nii ruttu kui võimalik,” sekundeeris talle sõbranna Sirje.

Nooremapoolne naine, kes telgist läbi astus, ütles et ta on alati valinud Reformierakonda, aga pärast selliseid sulitempe, mida saatis korda perekond Kallas on ta neis nii pettunud, et valiks parem EKREt.

Eesti keelt tönkav vene pensionär Juri, ütles et varsti jääb ta vist päris nälga, sest ravimite toidu-ja esmatarbekaupade hinnad on kosmilised. “Kõik hakkab pihta elektri hinnast, mis suvel küll väheke langes, aga nüüd vastu talve taas kerkima hakkab ja see tõstabki kõikide kaupade hindu,” selgitas talle EKRE Kristiine osakonna aseesimees Heiki Tartes.

Üks soliidse väljanägemisega mees rääkis pikalt ja laialt nn kliimapöörde pettustest. “No see on ju absurdne jutt, et süsihappegaas atmosfääris on üksnes kahjulik! Alles avaldati 1600 maailma juhtiva teadlase, neist kaks lausa nobelistid, et kliimasurmaga inimeste ähvardamine on kurjast. Tuleks hoopis rohkem puid ja taimi istutada, sest viimastele on süsihappegaas toiduks ülimalt vajalik. Näib nii, nagu oleks kamp sataniste mingi väite tõe pähe suureks puhunud, seejärel ÜROle, valitsustele ja massidele maha müünud. Kuid aina rohkem hakatakse rahva seas taipama, et see kliimahüsteeria on häma ja mõned teenivad selle pealt miljardeid.”

Kõik EKRE meened ja trükised läksid nagu soojad saiad, üle-eestilise kuulsuse saavutanud kommid said kõige kiiremini otsa. Kogu laadaplats täitus EKRE siniste õhupallidega.

Põhja-Tallinna ringkonna esimees Urmas Espenberg tõdes, et üritus läks täielikult korda ja järgmine laat Õismäe tiigi ääres on juba järgmisel laupäeval 9. septembril. “Korraldame selliseid  otsekohtumisi rahvaga juba pikki aastaid. Kuulates rahvast,  annab see meile vajalikku tagasisidet oma poliitilise tegevuse korraldamise tarvis. Kriitikat EKRE suhtes ei ole viimasel ajal palju kuulnud ja näib, et meie peale loodavad nii eestlased kui ka eestimeelsed venelased.”

 

Urmas Espenberg