Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

IMF Eestile: te olete pooled maailma riigid kahtlaseks nimetanud, keskenduge olulisele

-
05.09.2023
Raha
© Uued Uudised

Eile avaldas Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) rahvusvahelise rahapesuraporti, milles andis ülevaate Balti ja Skandinaavia riikide olukorrast. Postimees kirjutab, et Eesti puhul torkab silma raha väljavool teatud riikidesse ning viis, kuidas meie ametnikud ja pangad riskidega ümber käivad.

IMFi värskes raportis seisab Eesti kohta, et piiriülesed maksed olid suuremad kuni aastani 2013, siis jäi nende osakaal väiksemaks, aga alates 2020. aastast on nende osakaal jälle suurenema hakanud. Viimase kahe aastaga on need mahud lausa kahekordistunud.

IMF tõi muu hulgas Eesti kohta käivas kokkuvõttes välja, et Eestil on väga lai kahtlaste riikide nimekiri. Sinna on IMFi sõnul sattunud peaaegu pooled maailma finantsjurisdiktsioonid – tervelt 110 riiki. „Arvestades, et Eestil on väga väikesed maksete mahud enamike kõrge riskiga riikide nimekirja riikidega, võib olla kasulikum keskenduda jurisdiktsioonidele, millega on olulises mahus maksetegevust ja millel on oluline rahapesuriski potentsiaal,“ anti raportis Eestile nõu.

 

Allikas: Postimees