Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas pani sisse järgmise käigu – see on tagasikäik

-
05.09.2023
Kaja Kallas erikomisjoni istungil
© Riigikogu

Näib, et nn idaraha skandaaliga oma abikaasale antud laenu kaudu seotud peaminister Kaja Kallas on viimase piiri peal. Kui alguses ajas ta lihtsalt tagasi, siis nüüd on ta valinud uue taktika – rünnata kõiki.

Seda, et kõik teised on süüdi, mäletame Edgar Savisaare ajast. Halb eeskuju. Kui alguses süüdistas oma probleemides seni nii truult peost söönud ajakirjanikke (šaakaleid), siis nüüd, nagu ikka, on süüdi opositsioon ehk EKREIKE, nagu ta märkis.

Eriti lööb välja tema isiklik viha Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimehe Mart Helme suhtes, mida ta isegi ei püüa varjata.

Komisjoni ette tuli ta eile ilma ühegi dokumendita, pähe oli õppinud vaid kaks lauset: „mis see on, milles mind süüdistatakse“ ja „kui kaugele see läheb“. Ta viskas oma mobiiltelefoni lauale ja jäi käed rinnal ülbelt küsitlejaid põrnitsema. Vastuseid tal aga polnud. Näiteks olulisele küsimusele, millal ta oma abikaasale raha laenas. Isegi aastat ei mäletanud ja telefon väidetavalt ei võimaldanud tal seda üles leida.

Mobiiltelefonis oli tal oma laenudokumentide asemel kaasas vaid komisjoni esimehe Mart Helme vanad tsitaadid ja oma isiklike rünnakutega üritas ta kogu istungit laadaks pöörata, andmata aru et tegu on ikkagi tema küsimusega ja ta siiski on veel Eesti peaminister.

Rünnakule kaasas ta Valdo Randpere, kes oli komisjonis Eerik-Niiles Krossi asendusliikmena ja vatras vahele interneti teel ekraani taga.

Pärast seda istungit mõtles Kallas järele ja saatis erikomisjoni liikmetele abikaasa Arvo Halliku firmale Novaria Consult antud laenulepingu ja selle lepingu kaks lisa. Sellest andis ta teada sotsiaalmeedias.

Mis aga eriti tähelepanuväärne, kuid Kallase puhul isegi mitte enam kummaline – ta eeldab, et pärast seda, talle enam küsimusi ei esitata.

Nimelt küsis ta pärastlõunase koalitsiooninõukogu istungi järel Postimehelt: „Kas te ütlete, et kui ma esitan lepingu ja pangakonto väljavõtted nende maksete kohta, siis te ei küsi enam ühtegi küsimust? Kui te lubate, et te rohkem küsimusi ei esita, siis ma esitan veel täna selle laenulepingu ja pangakonto väljavõtted ka sellele komisjonile.“

Lisaks nimetas ta kogu protsessi nõiajahiks ja et see kõik on tema taluvuse piiri ületanud.

 

Aarne Mäe