Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas väidab, et oli suure advokaadibüroo osanik. Äriregister seda ei kinnita

-
05.09.2023
Kaja Kallas komisjoni ees
© Riigikogu

Skandaaliga seotud Kaja Kallas on üritanud avalikkust veenda, et tal oli laenuks antud kokku üle 370 000 euro võtta oma säästudest, mis kogunenud enne riigitööle asumist, sest oli oma kinnitusel hästi teeniv advokaat.

Tänaseni pole selgust, milleks see raha kulutati, väidetavalt on 350 000 kolmes osas sel suvel tagasi makstud, laen oli antud enne eelmise aasta veebruari, mil Venemaa ründas sõjaliselt Ukrainat.

Kui Kaja Kallas on rõhutanud, et ta oli „väga hea advokaat“ ja teenis palju, olles ka advokaadibüroo partner ehk osanik, siis äriregistrist seda ei selgu.

„Kaja Kallase kodulehel on kirjas, et ta oli aastatel 2008–2011 advokaadibüroo Luiga Mody Hääl Borenius partner. Samas aga oma Linkedln profiilis väidab toonase nimega Kaja Leiger, et on tänaseni alates 2006. aastast advokaadibüroo partner,“ kirjutab ajakirjanik Katrin Lust Postimehes.

Ja lisab: „Partner advokaadibüroos tähendab lihtkeeles seda, et ta on selle büroo osanik ja saab sellest ettevõttest omanikutulu. Mina võtsin lahti äriregistri ja sain paari hiireklõpsuga teada, et tänaseks on mainitud advokaadibüroo, kus Kallas väidetavalt osanik oli, likvideeritud ja selle advokaadid on asutanud uue Cobalti-nimelise büroo.“

Lust kirjutab veel, et kuigi Kallas väidab oma kodulehel, et ta oli selle advokaadibüroo partner, siis äriregistri andmetel teda osanike nimekirjas ametlikult siiski ei ole. Ja isegi kui Kallas ikkagi tegutses seal advokaadibüroos, mida ta oma kodulehel reklaamib, siis ilmselt oli ta lihtne palgatööline ja osanike ringi ta ei kuulunud.

„Rahasumma, mille Kallas oma abikaasale laenas (350 000 eurot), on tegelikult päris suur, mis tähendab, et kui pangas sellise summaga ülekannet teha, tunneb pank kindlasti ka kohe huvi lõplike kasusaajate ja eesmärkide vastu,“ lisas Lust. „Ehk isegi kui Kaja Kallas usalduse alusel kandis oma mehe firmale raha, siis rahapesu andmebüroo ja pank tundsid kindlasti selle ülekande vastu huvi… loomulikult kui ta ei andnud seda oma mehele üle just sularahas.“

 

Allikas: Postimees