Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Enne: Ukrainale miljon mürsku! Nüüd: kust me need küll võtame?

-
05.09.2023
Kaitseminister Hanno Pevkur
© UU

Kaja Kallase valitsus(ed) ja Reformierakond on Ukraina sõjast suurt poliitilist kasu lõiganud, kuid üha enam hakkab selguma, et mõnedki välja kirjutatud vekslid on katteta ja nüüd tuleb hakata kahju lõikama, sest Ukraina-patriotism oli rajatud valedele.

Väidetavalt algatas just Eesti kampaania miljonist mürsust Ukrainale, mida oleks juba praegu vastupealetungis üha enam vaja, aga nüüd tuleb välja, et see algatus ei tööta päris korralikult.

BNS vahendab: “Kaitseminister Hanno Pevkur ütles teisipäeval Tallinnas Euroopa Komisjoni siseturu voliniku Thierry Bretoniga Euroopa kaitsevõime tugevdamist ja Ukraina sõjalist abistamist arutades, et Ukrainale lubatud miljoni mürsu tagamiseks tuleb otsida uusi viise.

Kaitseminister Pevkur ja volinik Breton arutasid ka Euroopa Liidu liikmesriikide vahel kevadel kokku lepitud miljoni mürsu algatust. „Järgmise aasta märtsiks peavad ELi liikmesriigid Ukrainale andma üle laskemoona initsiatiivi kaudu lubatud miljon mürsku. Oleme kõik koos saatnud Ukrainasse veerandi lubatust, aga tempo tõstmiseks tuleb nüüd otsida uusi viise, et selle algatuse täitmine tagada,“ selgitas kaitseminister Pevkur.”

Ütlus “…tuleb nüüd otsida uusi viise” näitab selgelt, et poliitilise kasu nimel tehtud algatus Ukraina heaks oli kõvasti õhku täis, hakatakse hätta jääma ja algab rabelemine, et järgmist prohmakat ei tuleks.

Kogu Reformierakonna ja Kaja Kallase Ukraina-teemaline Potjomkini küla hakkab kokku kukkuma: Slava Ukraini ja partneri E200 Lehtme-skandaal koos annetuskampaania läbikukutamisega, peaministri abikaasa äri Venemaaga, desertööride varjamine Eestis ja muud üha lisanduvad äpardused tõmbavad Kaja Kallase näolt Ukraina-maski ja alles jääb kümne-miljoni-lõust.

Uued Uudised